Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Hamšík je s bodom spokojný, v osemfinále chce radšej Nemcov

Na snímke vpravo Marek Hamšík (Slovensko) a Jordan Henderson (Anglicko) počas zápasu B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Slovenskom a Anglickom, 20. júna 2016 vo francúzskom Saint-Étienne. Foto: TASR/Michal Svítok

Špílmacher slovenskej futbalovej reprezentácie je zvyknutý hrať priamočiaro dopredu musel proti veľkému favoritovi viac brániť ako útočiť a potvrdil, že ani táto činnosť mu nie je cudzia.

Saint-Étienne 21. júna (TASR) - Spokojný so ziskom bodu predstúpil po pondelňajšom zápase s Anglickom (0:0) pred novinárov špílmacher slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík. Debutant na európskom šampionáte ich v B-skupine nazbieral celkovo štyri, pričom tento zisk by mu mal stačiť na postup z tabuľky mužstiev na tretích miestach a v tomto tóne sa niesli aj slová špílmachra SSC Neapol a slovenského tímu.

"Hodnotím to vysoko pozitívne. Chceli sme bod a máme ho, vydreli sme ho na ihrisku. Sme veľmi spokojní, snáď to všetko dobre 'klapne' a postúpime do osemfinále," povedala najväčšia osobnosť slovenského mužstva, ktoré odolalo veľkým šanciam Albiónu a uhralo bezgólovú remízu. Hamšík zvyknutý hrať priamočiaro dopredu musel proti veľkému favoritovi viac brániť ako útočiť a potvrdil, že ani táto činnosť mu nie je cudzia. Obetavým výkonom prispel k zisku cenného bodu. "Tlak Angličanov sa stupňoval. Nie nadarmo ukázali, že patria medzi favoritov šampionátu. My sme to však odohrali na výbornú a môžeme byť na seba pyšní," dodal 28-ročný stredopoliar.



Tomáš Hubočan, Ján Ďurica, Martin Škrtel a ďalší bojovali ako šelmy, vrhali sa do striel, a keď niečo prešlo za ich chrbát, bol spoľahlivou inštanciou brankár Matúš Kozáčik, ktorého vyhlásili za hráča zápasu. "Súper bránil do plných, my sme sa zoskupili pred šestnástkou. Výborný výkon podal Matúš Kozáčik, okrem toho sme zblokovali veľké množstvo striel." V osemfinále si Hamšík z dvojice gigantov želá skôr Nemecko ako Španielsko, ktorí sú najreálnejšími súpermi Slovenska. "Nemyslím si, že by Nemci špekulovali. Budú chcieť vyhrať skupinu, nenechajú si ujsť príležitosť a Severné Írsko zdolajú," predpovedal Hamšík výsledok utorňajšieho duelu úradujúcich majstrov sveta s ostrovným zástupcom.

Zápas s Anglickom stál slovenských futbalistov veľké množstvo síl. V závere duelu chytali kŕče kapitána Martina Škrtela, zdravotné problémy mal Róbert Mak. Hamšík priznal, že Albión poriadne preveril fyzickú kondíciu jeho tímu. "Dosť sme sa v tom zápase nabehali. Hádam nám ešte nejaké sily zostali. Tešíme sa na deň voľna, dáme sa dokopy a potom sa snáď budeme pripravovať na ďalšieho súpera," dodal.