Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Marek Hamšík sa teší z postupu SSC Neapol do ďalšej fáze EL

Archívna snímka z tlačovej konferencie SSC Neapol pred zápasom 2. kola I-skupiny EL UEFA ŠK Slovan Bratislava - SSC Neapol. Na snímke tréner Rafael Benitez (vľavo) a Marek Hamšík. Bratislava, 1. októbra 2014 Foto: TASR/Michal Svítok

"Vedeli sme, že proti Sparte nebudeme mať ľahkú úlohu. Sme radi, že sme uhrali výsledok, ktorý nám zabezpečil postup," do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Praha 28. novembra (TASR) - Futbalisti talianskeho SSC Neapol si vo štvrtok zabezpečili remízou 0:0 na ihrisku Sparty Praha postup do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015. V ich predposlednom súboji I-skupiny odohral celých 90 minút aj slovenský kapitán SSC Marek Hamšík, ktorý najprv hral na kraji zálohy, v úplnom závere sa potom presunul na jeho miesto do stredu poľa.

Neapol je v tabuľke druhý s 10 bodmi a v poslednom zápase hostí slovenského majstra Slovan Bratislava, ktorý je stále posledný bez bodu. V druhom súboji tiež 11. decembra privíta tretí a 9-bodový Bern lídra Spartu (10 bodov). Keďže zverenci španielskeho trénera Rafaela Beniteza majú s Bernom i Spartou lepšie vzájomné zápasy, znamená to, že už ich aj v prípade nepravdepodobnej možnosti prehry so Slovanom môže preskočiť len jeden z týchto súperov.

"Vedeli sme, že proti Sparte nebudeme mať ľahkú úlohu. Sme radi, že sme uhrali výsledok, ktorý nám zabezpečil postup," povedal pre svoj oficiálny web Hamšík, ktorý väčšiu časť zápasu absolvoval na kraji zálohy. "Samozrejme, lepšie sa cítim v strede. Ale pán tréner si želal, aby som hral na kraji. A pre mňa je na prvom mieste to, čo potrebuje mužstvo," uviedol 27-ročný špílmacher hostí, ktorý sa v poslednej desaťminútovke presunul na jeho zvyčajné miesto. "Postup už máme istý, ale my chceme vyhrať našu skupinu. Ak v poslednom stretnutí zdoláme bratislavský Slovan, tak sa nám to aj podarí," uzavrel Hamšík.

Benitezovi prekážala kvalita trávnika na Letnej


Na archívnej snímke Marek Hamšík pri zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a talianskym SSC Neapol. Z gólu sa radujú spoluhráči Jonathan De Guzmán (6), Duván Zapata (91) a Christian Maggio.
Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez sa po štvrtkovom súboji 5. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pražskej Letnej so Spartou (0:0) posťažoval na kvalitu trávnika, ktorá vraj znemožnila jeho tímu lepšie kombinovať. Taliani v strede s kapitánom Marekom Hamšíkom si napriek tomu zabezpečili ako prvý tím z I-skupiny postup do jarného šestnásťfinále, druhým bude jeden z dua Bern - Sparta. Rozhodne sa 11. decembra na umelej tráve vo Švajčiarsku.

Český majster mal v prvom polčase o čosi viac z hry. V 18. minúte trafil brvno Hušbauer a Lafatovu dorážku hlavou skvele zlikvidoval brankár Cabral. V 40. minúte sa na zadnej tyči dostal do príležitosti Krejčí, ale situáciu neriešil ideálne a obrana hostí hroziaci požiar uhasila. Domáci mohli skórovať aj v druhom polčase, v 75. minúte ale strela Matějovského po teči obrancu Mestu skončila opäť len na brvne. Duel sa napokon skončil bez gólov a z postupu sa raduje SSC.

"Trávnik bol na hranici regulárnosti. Už pri stredajšom tréningu bol šmykľavý a mäkký. Sťažovalo nám to kontrolu lopty a prihrávky po zemi. Ale neberte to ako ospravedlnenie za náš výkon, je to len konštatovanie. Nedokázali sme loptu dobre kontrolovať," citoval Španiela portál idnes.cz. "Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, mali sme aj šance, takže výsledok je zaslúžený. Pozitívne je, že sme nedostali gól a zaistili si postup. Zápas totiž vôbec nebol jednoduchý," dodal kormidelník hostí, ktorí v poslednom zápase privítajú v Neapole bratislavský Slovan. "Belasí" prehrali vo štvrtok na Pasienkoch s Bernom 1:3 a v tabuľke sú stále bez bodu poslední.