Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hamšík strelil gól v Messiho exhibícii v Bogote a ide do Miami

Messiho exhibícia v Bogote Foto: TASR/AP

Slovenský futbalista sa z Kolumbie presúva do USA, kde by mal v nedeľu odohrať ďalší exhibičný duel argentínskej hviezdy.

Bogota 22. júna (TASR) - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík strelil gól v exhibičnom zápase v kolumbijskej Bogote, v ktorej sa stretol výber Lionela Messiho s Výberom sveta.

Finančný výťažok z duelu, v ktorom padlo 12 gólov pri remíze 6:6 išiel na charitu, informoval oficiálny web stredopoliara SSC Neapol.

"Boli sme rozdelení na dve časti. Ja som hral za Výber sveta. Našim súperom bol Messiho tím. Som veľmi rád za pozvanie. Pre mňa bolo veľkou cťou si zahrať v takomto stretnutí," povedal Slovák, ktorý nastúpil so "svojou" sedemnástkou na drese.

Trénerom Výberu sveta bol vo štvrtkovom stretnutí slávny Talian Fabio Capello. "Bola to skvelá zábava. Hralo sa mi parádne, užil som si pobyt na trávniku. Nebol problém si zvyknúť na mojich spoluhráčov. Môj gól? Narazil som si loptu a strelou z hranice šestnástky som ju umiestnil do pravého dolného rohu brány," opísal moment z ôsmej minúty účastník MS 2010 v JAR.

Hamšík sa po súboji v Bogote presúva do Miami, kde by mal v nedeľu odohrať ďalší exhibičný duel, ktorý organizuje opäť argentínska hviezda.

Pozrite si góly z exhibície




Messiho kamaráti - Výber Sveta 6:6 (5:4)


Góly: 19. Lavezzi, 29. a 59. Robinho, 30. Osvaldo, 34. Messi, 40. González (vlastný) - 3. a 74. Falcao, 8. MAREK, 9. Teofilo, 23. a 50. Rodriguez.

Messiho kamaráti: José Pinto - Andre Santos, Diego Godín, Diego Lugano (41. Diege Perez) - Javier Mascherano, Walter Gargano, Diego, Robinho, Ezequiel Lavezzi - Lionel Messi (78. Dani Alves), Daniel Osvaldo (48. Ariel Ortega). Tréner: Carlos Dunga.

Výber sveta: Faryd Mondragón (64. Guillermo Ocho) - Alvaro González, Fabio Cannavaro, Mario Yepes - Jhon Víafara, James Rodríguez, Giovanni Hernández (47. Franco Zuculini), Marek Hamšík - Diego Forlán, Teofilo Gutierrez, Falcao. Tréner: Fabio Capello.