Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hamšíka trápi v Číne jazyková bariéra: Na ihrisku používam iba gestá

Marek Hamšík. Foto: TASR/AP

Pre slovenského futbalistu je rečová bariéra najväčším negatívom v jeho novom klube.

Šanghaj 30. apríla (TASR) - Marek Hamšík priznal komunikačné problémy so svojimi spoluhráčmi v čínskom tíme Ta-lien I-fang. Pre slovenského futbalistu je rečová bariéra najväčším negatívom v jeho novom klube.

"Často by som chcel spoluhráčom na ihrisku niečo povedať, no nemôžem, keďže nerozprávam ich jazykom. Používam iba rôzne gestá," citovala Hamšíka agentúra AFP.

Tridsaťjedenročný stredopoliar prestúpil do Číny po takmer 12-ročnom pôsobení v SSC Neapol. Doteraz nastúpil v drese svojho nového klubu šesťkrát, na prvý gól či asistenciu zatiaľ čaká. "So svojimi výkonmi nie som úplne spokojný. Vždy som sa snažil tímu pomôcť, teraz som však v novej situácii. Medzi futbalom v Európe a v Číne sú veľké rozdiely, ale verím, že to prekonám a prispôsobím sa. Urobím pre to všetko," uviedol osemnásobný najlepší futbalista SR, ktorého v čínskej Super League prekvapilo množstvo faulov a časté diskutovanie hráčov s rozhodcami.

Ta-lien zvíťazil zo siedmich tohtosezónnych vystúpení len raz a v tabuľke mu patrí 11. miesto. V nedeľňajšom nevydarenom zápase na ihrisku Pekingu Kuo-an (1:4) nefiguroval Hamšík v zápise o stretnutí. Na ihrisko sa z lavičky nedostal ani najlepší strelec tímu Belgičan Yannick Carrasco, o ktorom sa hovorí, žeby v lete mohol klub opustiť.