Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Handzuš je neskutočný bojovník, tvrdí GM Blackhawks Bowman

Michal Handzuš Foto: TASR

Handzuš, ktorý sa pred rokom rozohrával v drese banskobystrických 'baranov', priniesol vo štvrtok prestížny Stanley Cup pod Urpín.

Chicago 14. júla (TASR) - Generálny manažér hokejistov Chicaga Blackhawks Stan Bowman oznámil, že do letného prípravného kempu jastrabov sa zapoja aj Marián Hossa sa Michal Handzuš. Obaja slovenskí hokejisti bojovali v závere play off so zraneniami, no napokon získali vytúžený Stanleyho pohár.

Bowman najskôr s radosťou oznámil, že Hossa sa nemusí podrobiť chirurgickému zákroku chrbta, a potom vyzdvihol prínos Handzuša v play off NHL. Aj preto s ním jastrabi predĺžili 5. júla kontrakt na ďalší rok. "Handzuš bol neskutočný bojovník v play off. Nikdy sa pritom na nič nesťažoval a odohral pre nás dôležité minúty. Hral v našom tíme dôležitú úlohu a bol jedným, z dôvodov prečo sme dokázali to, čo sme dokázali. Ani si neviete predstaviť, akým veľkým bojovníkom je," povedal pre portál NHL.com Bowman.

Handzuš, ktorý sa pred rokom rozohrával v drese banskobystrických 'baranov', priniesol vo štvrtok prestížny Stanley Cup pod Urpín. "Keby som prehral vo finále a takto sa rozbil, za veľa by to nestálo. Teraz mi je to jedno, operovali ma, nebol som jediný, no o tom je playoff, hrá sa aj cez bolesť, na hranici možností a sebazaprenia, zranenia sa pritrafia," poznamenal Handzuš.

"Nikdy som nemal taký krátky čas na prípravu a navyše so zranením. Musím ju nejako polepiť, dať dohromady. Rehabilitovať budem intenzívne, koleno poslúcha viac, no ruka je na tom horšie. Celé leto budem rehabilitovať a popri tom robiť niečo, čo mi lekári dovolia. Aj cez kemp i počas sezóny sa budem telu pomocou rôzneho špeciálneho zaťaženia venovať," dodal slovenský center, ktorý je špecialistom na vhadzovania a hru vo vlastnom oslabení.