Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Handzuš chce trénerov San Jose presvedčiť, že má na viac

Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš Foto: TASR/AP Photo/Mike Strasinger

Ostrieľaný harcovník by mal v novej sezóne zaujať pozíciu v strede tretej útočnej formácie Sharks.

San Jose 14. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš sa už zapojil do prípravy v jeho zámorskom klube San Jose Sharks. Tridsaťpäťročný center v súčasnosti spolu s ďalšími 27 hráčmi zarezáva v predsezónnom kempe "žralokov", ktorí sa chcú v nadchádzajúcom "šprintérskom" ročníku revanšovať za ten minulý menej vydarený.

Rovnako aj Handzuš by rád napravil dojem z uplynulej klubovej sezóny. Skúseného útočníka väčšinu ročníka trápilo zranenie bedrového kĺbu, v play off NHL nastupoval len s pomocou injekcií v boku, aj preto sa v závere objavoval v zostave kalifornského tímu sporadicky. Počas 67 zápasov základnej časti strelil banskobystrický rodák iba sedem gólov a na 17 prihral. Napriek nepríjemným zdravotným problémom bol výraznou oporou národného tímu pri prekvapujúcom zisku striebornej medaily na majstrovstvách sveta v Helsinkách.

Handzuš sa však ako správny profesionál na zranenia nevyhovára. Zámorským novinárom po prvom tréningu povedal, že jednoznačne musí podávať lepšie výkony, než tomu bolo v minulom ročníku. "Musím potvrdiť, že to dokážem. V minulej sezóne som nehral dostatočne dobre a v závere som vypadol zo zostavy," uvedomuje si Handzuš, ktorý počas lockoutu pomohol extraligovej Banskej Bystrici.

Ostrieľaný harcovník by mal v novej sezóne zaujať pozíciu v strede tretej útočnej formácie Sharks, na prvom tréningu zväčša korčuľoval po boku 26-ročného Andrewa Desjardinsa. Ak si chce zahrať aj presilovky či oslabenia, musí si najprv získať dôveru u hlavného kouča Todda McLellana. "Musím trénerov presvedčiť, že si zaslúžim dostať viac priestoru na ľade. Jednoducho musím dokázať, že som lepší hráč," vyhlásil Handzuš pre Mercury News.