Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Šport

Hantuchová je už vo štvrťfinále na turnaji v Luxemburgu

Foto: TASR/AP

Hantuchová zdolala Belgičanku Kirsten Flipkensovú za 2:14 h v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:2.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Luxemburgu (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v 2. kole poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou za 2:14 h v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:2. Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok Španielka Lourdes Dominguezová Linová, s ktorou má priaznivú bilanciu 4:0.

Naposledy ju zdolala v apríli v barážovom dueli o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie na antuke v španielskej Marbelle. Hantuchová bude mať šancu "pomstiť" krajanku Magdalénu Rybárikovú, ktorá v stredu uhrala proti Dominguezovej Linovej iba päť gemov. V Luxemburgu má finalistka turnaja z roku 2007 už istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA. Slovenka stále živí šancu získať miestenku na Turnaj šampiónok do Sofie.


Daniela Hantuchová
Foto: TASR/AP

Trojsetova bitka


Hantuchová v úvodnom sete duelu proti Flipkensovej dvakrát nedokázala potvrdiť brejk. Za stavu 4:4 však opäť prelomila podanie Belgičanky, keď otočila zo 40:0 a v ďalšom geme pri vlastnom servise premenila po víťaznom forhende v poradí druhý setbal. V druhom dejstve si Flipkensová po brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2. Hantuchová síce následne znížila na 4:5, no v desiatom geme opäť stratila podanie a tak sa musel hrať tretí set. V ňom slovenská dvojka dominovala, po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a za atavu 5:2 premenila v poradí druhý mečbal.

Hantuchová mala po postupe medzi elitnú osmičku veľkú radosť. "Som veľmi spokojná s tým, ako som dnes hrala. Flipkensová je nepríjemnou súperkou a má veľmi dobrú formu. V septembri vyhrala turnaj v Quebecu a minulý týždeň postúpila v Linzi do semifinále, kde potrápila kvalitné hráčky. Vedela som, že to bude ťažký zápas, ale dobre som sa naň pripravila. Bojovala som o každú loptičku a vyplatilo sa. V treťom sete som ju zdolala cez kondičku. Stále som ju rozhadzovala a postupne jej ubúdali sily, pri niektorých loptičkách bola neskôr," povedala pre TASR Hantuchová.

V piatok proti Dominguezovej Linovej čaká Slovenka ďalší ťažký zápas. "Je to veľmi nepríjemná hráčka, čo sa potvrdilo aj naposledy vo Fed Cupe, kde som vyhrala až po veľkom boji. Teraz som pripravená na ďalší maratón. Musím hrať aktívne a snažiť sa diktovať tempo hry. Dôležité je, aby som po dvoch trojseťákoch teraz dobre zregenerovala a načerpala nových síl," dodala Hantuchová.


dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 4:6, 6:2