Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Hantuchová napokon bude štartovať na malých MS v Sofii

Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Daniela Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi.

Sofia 23. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová napokon bude štartovať na "malých" MS v Sofii (30.-októbra-4. novembra). Z turnaja sa totiž odhlásili zranená Estónka Kaia Kanepiová i Američanka Venus Williamsová, ktorá má povinnosti v Juhoafrickej republike.

Hantuchová sa tak na základe aktuálneho rebríčkového postavenia dostala do osemčlenného štartového poľa. Okrem zverenky španielskeho trénera Eduarda Nicolasa sa podľa oficiálnej stránky turnaja v bulharskej metropole predstavia Dánka Caroline Wozniacka, Rusky Naďa Petrovová s Mariou Kirilenkovou, Talianka Roberta Vinciová, Hsieh Su-Wei z Taiwanu, Číňanka Ťie Čeng a domáca Cvetana Pironkovová.

Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi. Pre Slovenku to bude tretia účasť v rade na Turnaji šampiónok. Prvé tri ročníky podujatia sa uskutočnili na indonézskom ostrove Bali. Vlani skončila Hantuchová v 1. kole na rakete Nemky Sabine Lisickej, predvlani postúpila do semifinále.