Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tenistky Hantuchová i Cibulková postúpili v dvojhre WTA v Miami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obe Slovenky majú na Floride už teraz istú prémiu 21.000 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

Miami 23. marca (TASR) -Slovenské tenistky Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou sa prebojovali do 3. kola dvojhry na turnaji WTA Sony Ericsson Open v Miami (dotácia 4,828 mili. dolárov).

Cibulková si v druhom kole ako nasadená šestnástka poradila s Gruzínkou Annou Tatišviliovou za 90 minút v dvoch setoch 7:5 a 6:1, v úvodnom dejstve dokázala otočiť z 3:5.


Hantuchová v zápase plnom zvratov ako nasadená dvadsiatka zdolala Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (4), 6:2, 7:6 (4) a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou na 4:0. Bývalá svetová päťka za stavu 5:4 v rozhodujúcom dejstve nevyužila mečbal, v ďalšom geme po desiaty raz stratila vlastné podanie a Bondarenková išla servovať na víťazstvo v zápase. Hantuchová si však vynútila tajbrejk a hoci v skrátenej hre prehrávala 2:4, šnúrou piatich bodov si napokon zabezpečila účasť medzi elitnou 32-kou.

Cibulková v dueli o postup do osemfinále nastúpi v nedeľu proti Číňanke Ťie Čeng, s ktorou má bilanciu 0:1. V roku 2008 s ňou prehrala na tráve All England Clubu vo Wimbledone. Hantuchová sa v 3. kole stretne so Srbkou Anou Ivanovičovou, s ktorou má negatívnu bilanciu 2:4.

Obe Slovenky majú na Floride už teraz istú prémiu 21.000 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.


Nepostúpila Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová stroskotala v 2. kole dvojhry turnaja WTA v Miami s domácou Američankou Venus Williamsovou, s ktorou turnajová trojka prehrala 4:6, 6:4 a 0:6.

Williamsová účinkuje na prvom turnaji od augustovej účasti na US Open, ktorý nedohrala pre únavu spôsobenú autoimunitným ochorením. Bývalá svetová jednotka a sedemnásobná grandslamová víťazka figuruje v súčasnoti až na 134. priečke a potrebovala pre vstup do turnaja voľnú kartu od organizátorov. Aj vďaka jej postupu do 3. kola však môže veriť, že sa v rebríčku WTA posunie dostatočne vysoko na to, aby sa kvalifikovala na olympijské hry do Londýna.

"Nemám čo stratiť, každý jeden úder je pre mňa víťazstvom a požehnaním. Idem za svojím cieľom," vyhlásila staršia z amerických tenisových sestier.


dvojhra - 2. kolo:

dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Anna Tatišviliová (Gr.) 7:5, 6:1, Daniela HANTUCHOVÁ (20-SR) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 6:7 (4), 6:2, 7:6 (4), Venus Williamsová (USA) - Petra Kvitová (3-ČR) 6:4, 4:6, 6:0, Marion Bartoliová (7-Fr.) - Polona Hercogová (Slovin.) 5:7, 6:2, 6:1, Xenia Pervaková (Kaz.) - Francesca Schiavoneová (11-Tal.) 6:4, 4:6, 7:5