Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Hantuchová sa teší na duel s kamarátkou Wozniackou: ´Budem bojovať ´

Foto: TASR/AP

Slovenskú tenistku Danielu Hantuchovú čaká na MS WTA Tour v Sofii v základnej skupine Caroline Wozniacka, Roberta Vinciová a Su-Wei Hsieh.

Sofia 29. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa na "malých" MS WTA Tour v Sofii (30.-októbra-4. novembra) stretne v základnej skupine s najvyššie nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou, Taliankou Robertou Vinciovou a Su-Wei Hsieh z Taiwanu. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v bulharskej metropole. Druhú skupinu tvoria čerstvé šampiónky WTA Tour vo štvorhre Rusky Naďa Petrovová s Mariou Kirilenkovou, Číňanka Ťie Čeng a domáca Bulharka Cvetana Pironkovová.

Najlepšie dve hráčky z oboch skupín postúpia do semifinále. Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi. Pre Slovenku to bude tretia účasť v rade na "malých MS". Prvé tri ročníky podujatia sa uskutočnili na indonézskom ostrove Bali. Vlani skončila Hantuchová v 1. kole na rakete Nemky Sabine Lisickej, predvlani postúpila do semifinále. V úvodnom ročníku turnaja sa predstavila Hantuchovej kolegyňa z fedcupovej reprezentácie Magdaléna Rybáriková, ktorá nepostúpila zo základnej skupiny.

Hantuchová vníma účasť na "malých MS" v Sofii ako peknú bodku sa sezónou. "Dostala som sa do Sofie na poslednú chvíľu, je to pre mňa príjemný bonus. Veľmi si vážim, že môžem štartovať na tomto turnaji. V každom zápase sa budem snažiť zo seba vydať maximum a uvidíme, ako to dopadne," povedala pre TASR krátko po žrebe Hantuchová, ktorá sa teší najmä na súboj so svojou dobrou kamarátkou Wozniackou. "S Caroline sme v nedeľu ráno prileteli do Sofie, popoludní sme spolu trénovali. Žartovali sme, že už chýba iba spoločný zápas a žreb nás naozaj dal do jednej skupiny. Caroline sa na konci sezóny rozohrala a aj na tréningu bolo vidieť, že má veľmi dobrú formu. Budem však bojovať. Postupne si obe zvykáme na nadmorskú výšku i dvorec, ktorý je predsa len iný. Štadión s kapacitou 10-12 tisíc divákov je krásny a dúfam, že fanúšikovia vytvoria super atmosféru. Osobne som rada, že sa v Sofii hrá skupinovým systémom. Každý deň je nový zápas," dodala Hantuchová.