Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Hantuchová videla v Čepelovej seba ako fedcupovú zelenáčku

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová počas zápasu proti srbskej reprezentantke Bojane Jovanovskej. Foto: TASR/Dušan Hein

Hantuchová bola v roku 2002 hlavnou strojkyňou historického triumfu Slovenska v Pohári federácie a rada by to zopakovala.

Niš 10. februára (vyslaný spravodajca TASR) - Slovenská fedcupová rekordérka Daniela Hantuchová si pri sledovaní trojsetovej drámy Jany Čepelovej v srbskom Niši spomenula na časy, keď bola v prestížnej tímovej súťaži sama "zelenáčkou". Odchovankyňu košického tenisu označila za talent s veľkou budúcnosťou.

Hantuchová priznala, že bolo pre ňu ťažké pripravovať sa na poslednú dvojhru proti Vesne Doloncovej bez toho, aby aspoň jedným očkom nesledovala vývoj súboja Čepelovej s Bojanou Jovanovskou. "Snažila som sa držať si odstup a neponoriť sa do toho zápasu, no nešlo to. V šatni som pozerala každú loptičku. Nevedela som, či tam mám ísť, alebo nie, lebo som trochu poverčivá. Veľmi som šťastná, že Janka to zvládla. Veľmi mi to pripomínalo môj prvý fedcupový zápas, v ktorom o niečo išlo. Tešila som vtedy celý večer pred stretnutím ako malé dieťa. Niečo podobné teraz zažívala Janka. Ukázala svoje kvality, má pred sebou skvelú budúcnosť," povedala bývalá svetová päťka.



Hantuchová bola v roku 2002 hlavnou strojkyňou historického triumfu Slovenska v Pohári federácie. Tieto krásne momenty by si rada ešte niekedy zopakovala. "Máme vyrovnaný tím, navzájom sa ťaháme, čo je veľké pozitívum. Každá z nás je schopná získať body a pomôcť k úspešnému výsledku. Nestojí a nepadá to iba na jednej hráčke, čo sa potvrdilo teraz v Niši. Postúpiť medzi semifinálové kvarteto v Pohári federácie je krásny pocit. Pokúsime sa dostať ešte ďalej. Na semifinále v Rusku sa osobne veľmi teším, lebo práve v Moskve som odohrala svoj prvý veľký zápas."