Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Haraslín zahodil v Kodani tutovku: Stretli sa mi myšlienky

Lukáš Haraslín zo Sparty Praha nedokázal skórovať cez brankára Kodane Kamila Grabaru počas prvého zápasu 3. kola kvalifikácie Ligy majstrov v Parkene, Kodaň, Dánsko, utorok 8. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Dánsky tím mal herne navrch, na strely vyhral 12:4. Spartu dvakrát zachránilo brvno a vyslala len jeden pokus na bránku oproti kodanským piatim.

Kodaň 9. augusta (TASR) – Futbalisti Sparty Praha vybojovali v prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov cennú bezgólovú remízu na pôde FC Kodaň. Domáci nevyužili niekoľko tutoviek a jednu mal na kopačke aj ich súper, pred brankárom Kamilom Grabarom zaváhal v úvode stretnutia slovenský stredopoliar Lukáš Haraslín.

Dánsky tím mal herne navrch, na strely vyhral 12:4. Spartu dvakrát zachránilo brvno a vyslala len jeden pokus na bránku oproti kodanským piatim. Haraslínová šanca prišla z brejku v 12. minúte, keď mu poslal pas do behu Veljko Birmančevič. "Takú šancu musím premeniť, ale stretli sa mi myšlienky. Birmančevič mi výborne posunul loptu. Najprv som chcel zakončiť z prvej. Potom som si ale všimol, že brankár začal cúvať, tak sa mi stretli myšlienky a išiel som do kľučky. Škoda, takéto šance musím premieňať," vysvetlil Haraslín pre české média. Po kľučke na Grabara nezvládol súboj s obrancom Liasom Jelertom.

Za domácich odohral celý zápas aj slovenský obranca Denis Vavro, ktorý dostal v 87. minúte žltú kartu za nešportové správanie. Práve cez neho prešla prihrávka na Haraslína. "Každý zápas chceme vyhrať, ale výsledok 0:0 by sme pred zápasom asi brali. Na ťažkom teréne sme hrali proti výbornému súperovi, takže to hodnotím dobre. Počas ich veľkých príležitostí som sa samozrejme zľakol, boli podobné ako moja. Ani oni nepremenili, dnes asi nebolo súdené skórovať nikomu," dodal Haraslín.