Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Na OH 2020 skrátili trať štvorkajaku na 500 m

Na archívnej fotografii slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka sa raduje zo zisku striebra vo A-finále K4 na 1000 metrov na XXXI. letných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro, 20. augusta 2016. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR Michal Svítok

Skrátenie olympijskej trate K4 oznámili na kongrese Európskej kanoistickej asociácie v Bukurešti, na ktorom zároveň potvrdili zotrvanie viceprezidenta Miroslava Haviara vo funkcii.

Bukurešť 1. apríla (TASR) - Miroslav Haviar je naďalej viceprezidentom Európskej kanoistickej asociácie (ECA). Vo funkcii ho v sobotu potvrdili delegáti 13. kongresu organizácie v Bukurešti. Generálnym sekretárom ECA zostáva Chorvát Branko Lovrič.

Dôležitou informáciou z kongresu je zmena programu mužov na OH 2020 v Tokiu, kde sa K4 namiesto na 1000 m pôjde na polovičnej trati. Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal na OH 2016 v Riu de Janeiro na kilometri striebro.

"O možnosti tejto zmeny sa diskutovalo už dlhšie a sme na to pripravení. Je to pre nás pozitívna informácia v tom, že okrem nášho strieborného štvorkajaku z Ria máme v talóne ďalších adeptov, ktorí na polovičnej trati môžu zasiahnuť do boja o olympijskú miestenku. Do K4 teraz môžu prejsť aj najlepší singlisti na 200 a 500 metrov, očakávam teda výraznejšiu konkurenciu v domácej kvalifikácii," uviedol pre TASR predseda sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky Robert Petriska.

Kvarteto Myšák, Vlček, Tarr, Linka už ukázalo svoju silu aj na 500 m, na vlaňajších ME v Moskve finišovalo druhé za Maďarskom. Na augustových MS v Račiciach bude môcť štvorkajak bojovať o medaily iba na päťstovke, disciplína K4 1000 m už totiž nefiguruje v programe šampionátu.