Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Hejková s USK po 301 dueloch prehrala: Hrali na hranici ragby

Na archívnej snímke trénerka Natália Hejková. Foto: TASR Marko Erd

Takmer jedenásť rokov a 301 zápasov trvala nezdolateľnosť basketbalistiek ZVVZ USK Praha, ktoré vedie slovenská trénera Natália Hejková, v českej Chance Ženskej basketbalovej lige (ŽBL).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Brno 23. apríla (TASR) – Takmer jedenásť rokov a 301 zápasov trvala nezdolateľnosť basketbalistiek ZVVZ USK Praha, ktoré vedie slovenská trénera Natália Hejková, v českej Chance Ženskej basketbalovej lige (ŽBL). Ich aj vo svetovom meradle zdanlivo neprekonateľnú sériu ukončili v druhom finálovom zápase hráčky Žabín Brno, ktoré doma zvíťazili 71:69.

Po úspešnej a zvládnutej dráme mohla v podaní Žabín a jej fanúšikov vypuknúť radosť, ako keby vyhrali majstrovský titul. "Neopísateľné pocity. Keď neustále počúvam a čítam o tom, ako je to zbytočné, ako je dopredu rozhodnutý víťaz, že sme tu viac-menej do počtu, tak presne tieto komentáre som hráčkam začal hovoriť pred sériou, aby si ich uvedomili. Je to veľké zadosťučinenie. To je moja odpoveď tým, ktorí majú plné ústa rečí, ako je všetko rozhodnuté, ako sa USK nedá zdolať a nemá v Česku konkurenciu,“ povedal pre české médiá tréner Brna Viktor Pruša.

Hejkovej hráčky premrhali v záverečnej štvrtine 15-bodový náskok a 73 sekúnd pred koncom posadili súpera na koňa, keď mu umožnili v zápase viesť. Šanca na vyrovnanie im nevyšla, preto odchádzali z palubovky prvýkrát od 30. apríla 2013 ako zdolaný tím. Aj vtedy prehrali s Brnom, konkrétne IMOS-om výsledkom 72:73. "Pocity sú také, že sa sem bohužiaľ musíme vrátiť. Na našich ambíciách sa nič nemení. Sme momentálne na hranici morálnych a fyzických síl po Final Four Európskej ligy. Musíme hrať ešte o zápas viac. Brno toho využilo a hralo sa na hranici rugby, to bolo bohužiaľ proti nám. Na konci rozhodlo, že Brno trafilo a my nie, plus nejaké podivné výroky," uviedla v zápasovom rozhovore Hejková.

Favoritky českej Chance ŽBL, USK Praha, útočia na celkovo 14. majstrovský titul za sebou.