Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Henriksen sa stal novým trénerom Mainzu, podpísal zmluvu do roku 2026

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný Dán nahradil vo funkcii odvolaného Jana Siewerta.

Berlín 13. februára (TASR) - Bo Henriksen sa stal novým trénerom futbalistov 1. FSV Mainz 05. S vedením nemeckého bundesligového klubu podpísal zmluvu do roku 2026. Štyridsaťdeväťročný Dán nahradil vo funkcii odvolaného Jana Siewerta.

"Bo je veľmi emotívny, úprimný a názorovo vyhranený človek, ktorý vyžaruje pozitívnu energiu a v Mainzi dokonale zapadne," uviedol podľa DPA šéf športového oddelenia klubu Christian Heidel. Henriksen prichádza do Mainzu zo švajčiarskeho Zürichu, kde pôsobil od roku 2022. Predtým trénoval dánske kluby vrátane Midtjyllandu.

Henriksen je tretí tréner mužstva v tejto sezóne. Pred ním na lavičke Mainzu pôsobil Siewert, ktorý vydržal vo funkcii tri mesiace. Nemecký kouč vlani v novembri nahradil Bo Svenssona, najprv ako dočasný tréner a neskôr s klubom podpísal riadnu zmluvu do roku 2026. Mainz vyhral prvý zápas pod jeho taktovkou, keď zdolal Lipsko (2:0), no napokon to bolo Siewertovo jediné víťazstvo v 21 stretnutiach vo všetkých súťažiach.

Mainzu, po prvý raz od roku 2009, reálne hrozí zostup do druhej Bundesligy. Po nedeľnej prehre so Stuttgartom (1:3) má na konte 12 bodov a figuruje na predposlednom 17. mieste, pričom na pätnásty Union Berlín stráca deväť bodov. Od šestnásteho FC Kolín, ktorý si momentálne drží barážovú priečku, ho delia po 21. kole štyri body.