Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Hertha sa ospravedlnila za útok hráčov na rozhodcu po zostupe z ligy

Nepokoje v Düsseldorfe v zápase proti Herthe Berlín. Foto: TASR/AP

Hráči sa podľa slov arbitra Wolfganga Starka pokúšali po skončení zápasu dostať kabíny rozhodcov.

Berlín 19. mája (TASR) - Nemecký futbalový klub Hertha BSC sa oficiálne ospravedlnil za správanie svojich hráčov v stretnutí baráže o nejvyššiu bundesligu s Düsseldorfom.

"Podľa výpovede rozhodcu došlo k urážkam a iným formám nešportového správania. Ospravedlňujeme sa všetkým, hlavne rozhodcom. Takéto správanie nie je v súlade s hodnotami nášho klubu a odsudzujeme ho," píše sa v stanovisku berlínskeho klubu.

Hráči sa podľa slov arbitra Wolfganga Starka pokúšali po skončení zápasu dostať kabíny rozhodcov. "Hráč Kobiašvili ma zasiahol päsťou do zadnej časti hlavy. Keby som sa nebol držal zábradlia, letel by som nadol tak šesť metrov po schodoch. Ďalej ma atakoval Christian Lell. Padli nadávky ako: Ty zbabelá sviňa!“ vypovedal arbiter v piatok pred disciplinárnou komisiou národného zväzu DFB. "Toto sa mi ešte nestalo. Mal som slzy na krajíčku," dodal Stark, ktorý má na hlave hematóm.

DFB už nariadil vyšetrovanie Levana Kobiašviliho, Christiana Lella, Thomasa Krafta a Andreho Mijatoviča.

Zápas musel rozhodca pred koncom nadstaveného času na dvadsať minút prerušiť po tom, čo niekoľko stoviek fanúšikov vtrhlo na trávnik.

Hertha remizovala v odvete 2:2 a po šiesty raz zostúpila do druhej ligy. Düsseldorf zvíťazil v prvom zápase 2:1 a do najvyššej súťaže sa vracia po pätnástich rokoch.