Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Heynckes a Klopp si po finále Ligy majstrov skladali komplimenty

Hlavného trénera Bayernu Mníchov Juppa Heynckesa hádžu jeho zverenci do vzduchu Foto: TASR/AP

Dráma medzi rivalmi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund skončila triumfom Bavorov 2:1.

Londýn 26. mája (TASR) - Futbalové Nemecko ponúklo v sobotňajšom finále elitnej Ligy majstrov 2012/2013 v londýnskom Wembley excelentné predstavenie. Dráma medzi rivalmi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund skončila triumfom Bavorov 2:1, po ktorom sa Mníchovčania zaradili ziskom piateho titulu európskeho šampióna po bok FC Liverpool, viac ich majú na konte len Real Madrid (9) a AC Miláno (7).

Tréneri oboch bundesligistov si po finále v pozápasovom hodnotení skladali komplimenty. "Na začiatku zápasu sme nemali príliš pevné nohy, ale musím zložiť kompliment Dortmundu, hral v úvode výborne a tlačil sa dopredu. Bol to pre nás ťažký zápas, mali sme síce ešte v prvom polčase pár šancí, no potom sme prebrali opraty zápasu. V druhom polčase sme boli už odvážnejší, vytvorili si viac šancí a zaslúžili si víťazstvo. Bol to z oboch strán veľmi intenzívny zápas, tvrdo sa pracovalo. Obe mužstvá boli výborné takticky a skladám obdiv Borussii, ktorá mala skvelú sezónu v Lige majstrov. Minulý rok sme prehrali vo finále Ligy majstrov, no nerezignovali sme. To môže dokázať aj Borussia v ďalšej sezóne", povedal pre uefa.com Jupp Heynckes, tréner Bayernu Mníchov a dodal: "V tejto sezóne sme dosiahli veľmi veľa, ale ešte je pred nami finále Nemeckého pohára. Ešte sme neskončili. No i tak je za nami fantastický ročník, ešte nikdy nehral bundesligový tím na takejto vysokej úrovni tak dlho. Vyhrali sme ligu o 25 bodov, zlomili sme takmer všetky rekordy. Som potešený mojim klubom, tento rok sme dosiahli to, čo sa v Bundeslige ešte nikdy nikomu nepodarilo."

Hlavný tréner Borussie Dortmund Jürgen Klopp
Foto: TASR/AP
"Gratulujem Bayernu, gratulujem samozrejme Juppovi Heynckesovi, ktorý si zaslúžil túto trofej. Bol to tesný zápas, ale bol pomerne otvorený a my sme mohli zvíťaziť. Skvele sme pracovali v defenzíve a to nás držalo v hre o výhru. Asi sme mali niektoré veci urobiť inak, ale som pyšný na tento tím. V týchto chvíľach prevažuje sklamanie, ale to je normálne. Vo finále sme si zaslúžili byť, to sme aj dokázali výkonom a to je pre nás dôležité," vyjadril sa Jürgen Klopp, tréner Borussie Dortmund.

Smútok na zdolanej strane Borussie, ktorá nepridala po roku 1997 do vitríny druhú "ušatú" trofej reprezentovali slová ofenzívneho stredopoliara Marca Reusa. "Cítim sa prázdne. Strašne sme túžili po trofeji, takže dostať gól v poslednej minúte sa len ťažko prekonáva. Chceli sme výhru, ale nedokázali sme to. Každý dnes videl, že Bayern nebol neporaziteľný. V prvom polčase sme dominovali, ale napokon sme nezvíťazili a iba to sa počíta."