Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bayern pod taktovkou Juppa Heynckesa opäť víťazí

Tréner Bayernu Mníchov Jupp Heynckes, archívna snímka Foto: TASR/AP

Hamburg mal v druhom polčase šance vyrovnať, ale napokon vyšiel bodovo naprázdno.

Hamburg 22. októbra (TASR) - Pod taktovkou skúseného lodivoda Juppa Heynckesa začali futbalisti Bayernu Mníchov opäť víťaziť. Tretí triumf v rade prišiel na ihrisku Hamburgu, Bavori sa po výsledku 1:0 zároveň bodovo dotiahli na bundesligového lídra Borussiu Dortmund.

Bayern to napriek územnej prevahe nemal na severe Nemecka jednoduché, hoci Hamburg hral od 38. minúty bez vylúčeného Gideona Junga. Početnú výhodu využili hostia v 52. minúte zásluhou Corentina Tolissa. V pokutovom území sa k nemu dostala lopta po skrumáži, po ktorej pohotovo prestrelil brankára domácich Christiana Matheniu. "Bol to dôležitý duel. Vedeli sme výsledok zo stretnutia Dortmundu, ktorý iba remizoval vo Frankfurte, to bol pre nás impulz," vyjadril sa autor víťazného gólu.

Hamburg mal v druhom polčase šance vyrovnať, ale napokon vyšiel bodovo naprázdno "Je ťažké byť spokojný po prehre. Tím totiž urobil všetko, čo bolo v jeho silách. Do červenej karty sme hrali dobre, potom sa zmenili podmienky. Bol to kľúčový moment. Na tomto výkone môžeme stavať, škoda však, že zo zápasu s majstrom nemáme ani bod," zhodnotil zápas tréner Hamburgu Markus Gisdol.

Heynckes priniesol do Bayernu herné i výsledkové oživenie, jeho zverenci zaznamenali tretí trojbodový zápis za sebou. "Takéto zápasy je potrebné vyhrávať. Hráči Hamburgu boli veľmi motivovaní. Od prvej do poslednej minúty ich hnalo publikum. My sme sa v úvode zápasu trápili, naša pozičná hra nebola dostatočne precízna. Som spokojný, že po prestávke sme sa zlepšili. Vytvorili sme si šance, škoda, že sme premenili iba jednu. Druhý gól by rozhodol, takto sme sa museli strachovať až do záverečného hvizdu," citovala Heynckesa oficiálna klubová webstránka.