Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hiddink ešte neodpísal Chelsea z boja o prvú štvorku

Guus Hiddink Foto: TASR/AP

V nedeľu úradujúci majster vyhral na pôde Crystal Palace 3:0 a jeho dočasný kouč odmietol odpísať mužstvo v boji o špicu.

Londýn 4. januára (TASR) - Holandský futbalový tréner Guus Hiddink po jeho prvej výhre počas druhého pôsobenia na lavičke Chelsea Londýn nestráca vieru v umiestnenie v prvej ligovej štvorke. V nedeľu úradujúci majster vyhral na pôde Crystal Palace 3:0 a jeho dočasný kouč odmietol odpísať mužstvo v boji o špicu.

Chelsea vyhrala v Premier League v tejto sezóne iba šiesty zápas. V tabuľke poskočila na 14. miesto a na momentálne štvrtý Tottenham stráca 13 bodov. Nástupca Joseho Mourinha po zisku troch bodov síce uviedol, že táto misia bude "náročná", ale prejavil optimizmus.

"Každý vie, že v tomto mužstve je veľa kvality. Niekedy sa však mužstvo, ktoré získa majstrovský titul následne uspokojí. Keď som nastúpil, povedal som, že sa môžeme teoreticky dostať na pozíciu zaručujúcu účasť v Lige majstrov, čo by bolo pekné. Je to však veľmi ťažké, pretože sa Premier League stala silnejšou a vyrovnanejšou. Každý môže zdolať každého. To znamená, že je ťažké sa dostať do prvej štvorky. Ale ak budeme hrať tak ako proti Crystal Palace, môžeme byť spokojní a výsledky určite prídu. Je to dlhá cesta, ale nie nemožná," citovala Hiddinka agentúra Reuters.