Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hiddink pred duelom na Old Trafford: Chelsea musí byť ambiciózny tím

Guus Hiddink Foto: TASR/AP

Holandský kouč volá po tom, aby sa jeho zverenci prezentovali na Old Trafford ako ambiciózny tím.

Londýn 27. decembra (TASR) - Nový tréner futbalistov londýnskej FC Chelsea Guus Hiddink sa snaží nabudiť hráčov pred pondelňajším duelom Premier League na pôde Manchestru United. Holandský kouč volá po tom, aby sa jeho zverenci prezentovali na Old Trafford ako ambiciózny tím.

"Každý duel FC Chelsea a Manchestru United je prestížny, ale ten pondelňajší bude mať predsa len špecifickú príchuť. Dúfam, že nadviažeme na dobré pasáže zo sobotňajšieho súboja proti Watfordu, v ktorom sme napokon museli ratovať remízu 2:2," povedal pre portál bbc.sport Hiddink, ktorý odštartoval svoje druhé pôsobenie na lavičke "The Blues".

V pondelok mu bude chýbať strelec oboch gólov proti Watfordu Diego Costa. Španielsky útočník dostal piatu žltú kartu, čo znamená jednozápasový trest. Úradujúci anglický majster je až na 15. mieste tabuľky, no v hernej kríze je aj Manchester United, ktorý natiahol šnúru bez víťazstva na päť zápasov.

Na pôde Stoke City prehrali "červení diabli" 0:2 a kormidelník Luis Van Gaal pripustil rezignáciu. "Musíme túto prehru hodiť za hlavu a sústrediť sa na najbližšie stretnutie. Hrať za Manchester United je privilégium, je to výnimočný klub. Musíme sa zlepšiť, nič iné nám nezostáva," zdôraznil pre agentúru Reuters skúsený stredopoliar Michael Carrick.