Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hipp sa v Jihlave posunul na post asistenta, jeho śéfom sa stal Bílek

Michal Bílek Foto: TASR/AP

Päťdesiatjedenročný Bílek sa do českej ligy vracia po ôsmich rokoch.

Jihlava 14. septembra (TASR) - Slovák Michal Hipp skončil na poste hlavného trénera českého futbalového klubu FC Vysočina Jihlava. Vo funkcii ho nahradil niekdajší reprezentačný kouč českej reprezentácie Michal Bílek, Hipp bude pokračovať v pozícii jeho asistenta.

Bílek si Hippa za najbližšieho spolupracovníka vyslovene žiadal, uviedol portál idnes.cz. Obaja sa dobre poznajú ešte z čias federálnej reprezentácie, kde boli spoluhráčmi. Doterajší asistent Roman Kučera pri tíme skončil. "Na post hlavného kouča prichádza osobnosť, ktorá má za sebou množstvo hráčskych i trénerských úspechov. Zároveň ma teší, že Michal Hipp u nás zostáva a prijal pozíciu asistenta," vyhlásil majiteľ klubu František Vaculík.

"Súhlasím, že naša situácia nie je ružová. Sme ďaleko za očakáváním. Pohľad na tabuľku a počet víťazných zápasov neveští nič dobré," komentoval Hipp na začiatku týždňa nevydarený vstup svojich zverencov do nového ligového ročníka. V ňom ešte Jihlava nevyhrala ani jeden duel a po šiestich kolách jej s dvomi bodmi patrí predposledná 15. pozícia. Vysočina ťahá sériu troch prehier bez streleného gólu.

Päťdesiatjedenročný Bílek sa do českej ligy vracia po ôsmich rokoch. Naposledy komidloval Spartu Praha, kde skončil v roku 2008. Predtým ju priviedol k titulu i k triumfu v národnom pohári a stal sa prvým koučom v samostatnej českej lige so ziskom double. Neskôr trénoval aj MFK Ružomberok a s českým národným tímom sa dostal do štvrťfinále ME v roku 2012.