Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréneri Popradu si vyberali nových hráčov, zaujal aj Dávid Bondra

Na snímke je syn známeho slovenského hokejistu Petra Bondru Dávid Bondra. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Tréner HK Poprad ho ohodnotil ako výborného korčuliara.

Spišská Nová Ves 28. júla (TASR) - Hokejový "try out" pre hráčov, ktorí majú záujem hrať za HK Poprad, sa vo štvrtok skončil. Tréneri Petr Jonák a Ľudovít Jurinyi pozvali do spoločnej prípravy s A-mužstvom niekoľko hráčov, ktorí na kempe najviac zaujali.

Trénerov milo prekvapili popradskí mladíci Filip Vašaš a Rastislav Václav, ktorí majú reálnu šancu na miestenku v prvom tíme Popradu. "Sú to dvaja popradskí hráči, ktorých úroveň nás veľmi milo prekvapila. Na budúci týždeň pravdepodobne podpíšeme kontrakt s obrancom Pokovičom, ktorý nás tiež zaujal. Do ďalšej fázy prípravy počítame aj s "čecho-rusom" Michailom Potechinom. V spojení sme aj s Richardom Lelkešom, s ktorým je to otázka vzájomnej dohody. Do ďalšej fázy spoločnej prípravy sme pozvali aj zopár ďalších hráčov, ich mená však zatiaľ neprezradím," povedal pre TASR tréner HK Poprad Petr Jonák.

Český tréner zdôraznil, že hráči vybraní z "try outu" ešte automaticky nemajú istú zmluvu s popradským klubom. Podľa šéfa realizačného tímu bude dôležité ako sa ukážu v príprave s A-mužstvom, resp. v prípravných zápasoch. Okrem spomínaných hráčov sa počas "try outu" v dobrom svetle ukázal aj syn slovenskej hokejovej legendy Petra Bondru. "Dávid Bondra nás veľmi zaujal. Počítame s ním do ďalšej fázy prípravy, on sám má navyše seriózny záujem u nás hrať. Veľmi sa nám páči jeho štýl. Je to výborný korčuliar, dobre reaguje po strate puku a celkovo má z Ameriky dobré návyky. Myslím si, že tento hráč by pre náš tím mohol byť zaujímavý," dodal Jonák pre TASR.