Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hokejisti HKM Zvolen zdolali na svojom ľade nováčika z Humenného

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zvolenčania išli v 1. tretine do vedenia z presilovky, keď spoza kruhu pokoril Galimova M. Hults.

Zvolen 31. októbra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zdolali v 15. kole Tipos extraligy na svojom ľade nováčika z Humenného 4:3, hoci prehrávali 1:2 i 2:3. Hostia utrpeli piatu prehru v rade a zostali na poslednom 12. mieste tabuľky.

Zvolenčania išli v 1. tretine do vedenia z presilovky, keď spoza kruhu pokoril Galimova M. Hults. Potom hostia nevyužili 117-sekundovú presilovku 5 proti 3, ale dokázali vyrovnať už za vyrovnaného počtu. Šoltés využil nájazd po prihrávke Kuruho. V druhej tretine potrestal chyby v domácej defenzíve Pereskokov, ale o pol minútu neskôr odpovedal bekhendom voľný Viedenský – 2:2. Humenčania išli znovu do vedenia po vyhratom buly, keď Šoltés vystrelil a z dorážky sa presadil Vaško. V zápase plnom šancí Zvolen vyrovnal na 3:3 pred prestávkou po žŕdke Kašlíka zásluhou Bondru a v tretej tretine rozhodol domáci obranca Mudrák, ktorý v 55. minúte spoza kruhu stanovil konečný výsledok na 4:3 pre HKM.



HKM Zvolen – HC 19 Humenné 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)



Góly: 11. M. Hults (C. Hults, Langkow), 25. Viedenský (Marcinek, Zuzin), 38. R. Bondra (Kašlík, Langkow), 55. Mudrák (M. Hults) – 16. Šoltés (Kuru, Vaško), 24. Pereskokov (Lapšanský, Linet), 28. Vaško (Šoltés, Kuru). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Kacej, M. Orolin, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1768 divákov.

Zvolen: Trenčan – Hain, Kapcheck, Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Čulík – Kašlík, Langkow, R. Bondra – Mucha, M. Hults, M. Hecl – Marcinek, Viedenský, Zuzin – Csányi, Šiška, Kolenič

Humenné: Galimov – Sergienko, Fereta, Diakov, Novota, Novický, Meliško – Vaško, Kuru, Šoltés – Pereskokov, Pavlovs, Lapšanský – Horvát, Linet, Handlovský – Kriška, Michalík