Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Zvolen vyhral nad Žilinou a vyrovnal stav série na 3:3

Zábery šiesteho zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy medzi HKM Zvolen - MsHK Žilina 27. marca 2017 vo Zvolene. Foto: TASR - Branislav Račko

O víťazovi šiesteho štvrťfinálového stretnutia play off hokejovej Tipsport ligy sa rozhodovalo v 20-minútovom predĺžení.

Zvolen 28. marca (TASR) - V šiestom štvrťfinálovom stretnutí play off hokejovej Tipsport ligy HKM Zvolen v pondelok zdolal MsHK Žilina 3:2 po predĺžení a vyrovnal stav série na 3:3. O postupujúcom do semifinále sa rozhodne v stredu na žilinskom ľade.

Milan Staš, asistent trénera Zvolena
: "Išlo nám o všetko, vedeli sme o čo hráme, dobre sme korčuľovali, vytvorili si šance i sľubný náskok. Vyhrávali sme ako mnohokrát predtým 2:0, no zmenili sme žiaľ, nechtiac, systém hry a súper zrovnal skóre. Chceli sme využiť každé jedno zaváhanie súpera, tá chvíľa prišla v predĺžení. Bol to kolektívny výkon podporený výborným výkonom brankára Baroša. V Žiline to bude vabank, bude to o nervoch, chybičkách, detailoch, výkonoch brankárov, kto lepšie namixuje hráčom v hlavách prístup k tomuto zápasu."

Milan Jančuška, tréner Žiliny
: "Budem stručný, k zápasu sa absolútne nebudem vyjadrovať, to čo urobili, chce to guráž a mali tú guráž, predtým boli dva čisté fauly neodpískané, takže nás poslali do siedmeho zápasu. Tak sa zregenerujeme a dobre pripravíme."

Radim Hruška, strelec jedného gólu Žiliny:
"Bol to ťažký zápas, nezačal sa pre nás dobre, zrovnali sme, no bolo to o zlom konci. Chceli sme tento zápas vyhrať, no každý je iný, nesmieme sa uspokojiť. Neviem, či nám spočiatku chýbali sily, doma musíme hrať úplne inak. Prevláda veľké sklamanie, no nič nie je stratené, vrátime sa do Žiliny a dúfam, že sériu rozhodneme v náš prospech. Doma musíme jednoznačne ísť do vedenia, aby sme opäť nestrácali sily pri likvidovaní náskoku súpera."

Bruno Mráz, autor rozhodujúceho gólu z trestného strieľania:
"Vyskúšali sme si predĺženie, je to super pocit, keď vyhráte. Výbornú prácu pri mojom prieniku urobil Paťo Lušňák, hodil mi to do priestoru, ja som už len ťahal na bránku. Podrazili ma a v trestnom strieľaní som si na blafák veril. Dnes nás podržal brankár a osobná statočnosť každého z tímu. V Žiline možno budeme v psychickej výhode, to nám môže veľmi pomôcť na rozdiel od súpera."

Lukáš Jurík, kapitán Zvolena:
"Na takéto predĺženia sa trénuje celý rok, pre to sa hrá hokej. Nikto si nepripúšťal prehru a sebadôvera sa prejavila aj v predĺžení. Som hrdý na mužstvo a veľmi rád tomuto víťazstvu. Siedmy zápas bude lotéria, to každý vie, väčší tlak bude na Žilinčanoch, no ja obavy nemám, ak zahráme tak ako dnes a splníme všetko, čo si zaumienime."




Šiesty štvrťfinálový zápas mal kuriózny začiatok, slnko spomedzi žalúzie svietilo rovno do očí brankára Tomeka a muselo sa 10 minút čakať, kým prestane. Prvá tretina sa niesla v znamení opatrnosti, už tradičného nevýrazného výkonu Žilinčanov a z toho vyplývajúcej prevahy Zvolenčanov. Zaslúžene sa aj radovali z prvého gólu, v 16. min sa oň zaslúžil Novák v presilovke, keď vyrazený puk po strele Hraška trafil do siete. Domáci vynikli v početnosti striel s jasným pomerom 16:4 a aj v množstve šancí, v 5. min Kelemen nepremenil samostatný nájazd a po zákroku brankára Tomeka ešte v poslednej chvíli odpálil puk spred čiary Rogoň. Sľubná bola aj strela Hraška v 6. min i pokus Nováka, v 13. min spálil šancu Habšuda a vzápätí úsilie Petráša skončilo bolestivým úderom do jeho tváre. Žilinčania si nič vážne nevypracovali a očakávalo, že v druhej tretine sa zbavia malátneho korčuľovania.

Domácim chýbala opora, zranený kapitán Puliš, o to viac pridali na bojovnosti. V 25. min mali šťastie, keď v presilovke strelu voľného J. Juríka zneškodnil Baroš. Z následného trvalého tlaku vydolovali 'rytieri' druhý gól a v sérii už štvrtýkrát vyhrávali 2:0. Od modrej zamieril Mráz a voľný Lušňák pred bránkou puk jemne stečoval za chrbát Tomeka. Diváci sa vzrušili aj pri bitke Petráša a Švihálka v 29. min, pri ktorej vzplanuli vášne aj u trénera Jančušku na žilinskej striedačke. V 30. min boli po chybe domácej obrany blízko ku kontaktnému gólu J. Jurík a Juraško, brankár Baroš mal plné ruky práce aj pri bombe Hovorku, ktorú efektne zneškodnil. Na lavičke Žiliny to vrelo aj po tom, čo si šiel sadnúť za hráčsku lavičku Hruška a rozhodca vykázal zo striedačky asistenta trénera Stanislava Škorvánka. V oslabení trafil onedlho po samostatnom nájazde v 36. min Konečný žŕdku a od zlosti dolámal hokejku. Priebeh zdramatizoval v 38. min Stupka, najskôr netrafil úplne prázdnu bránku, no na druhý raz už Baroša prekonal.

V tretej tretine sa v 46. min v oslabení krásne uvoľnil v brejku Lušňák, našiel v nájazde Mráza, no gólu Tomek zabránil a 'vlci' si neustále udržiavali nádej na zvrat a ukončenie série. Po obrovskej chybe zvolenskej obrany v 52. min zabudnutý Hruška pred bránkou vyrovnal a vypätie na oboch stranách vyvrcholilo ďalšou bitkou v 55. min s Handlovským a Petrášom. A bol to Handlovský, ktorý priľahol Petráša a dosť nezmyselne ho udieral bezmocného na ľade. Po opatrnom závere sa rozhodovalo v 20-minútovom predĺžení, najskôr hosťujúci Rogoň mal v 61. min na hokejke rozuzlenie, v 64. min J. Jurík trafil strelou od modrej žŕdku, v 66. min však už trestné strieľanie Mráz za faul od Jurašku premenil a poslal sériu do siedmeho zápasu.




HKM Zvolen - MsHK Žilina 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1, -1:0)

Góly: 16. Novák (Hraško, Lušňák), 28. Lušňák (Mráz, Zuzin), 66. Mráz z trest. strieľania - 38. Stupka (Čížek), 52. Hruška (Hovorka, Handlovský). Rozhodcovia Baluška, Stano - Korba, Jobbágy, vylúčení 5:7, navyše 10 min Švihálek (Žilina) za nedovolený výstroj a údery, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2090 divákov.

/Stav série 3:3/

Zostavy:
HKM Zvolen: Baroš - Andersons, Hraško, Novák, Habšuda, Homer, Valenta, Plechanov, Krejčí - Lušňák, Mráz, Zuzin - Síkela, Petráš, Matis - Šišovský, L. Jurík, Novák - Dubeň, Jakubík, Kelemen

MsHK Žilina: Tomek - Čížek, Bokroš, Juraško, Brejčák, Grman, Ťavoda, Macejko - Hovorka, Hruška, Handlovský - J. Jurík, Húževka, Švihálek - Stupka, Holovič, Konečný - Gmitter, Ondruš, Rogoň