Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hlavička Ogbonnu posunula West Ham do osemfinále Pohára FA

Hráč Angelo Ogbonna (vľavo) z West Hamu sa raduje z víťazného gólu vo futbalovom zápase anglického Pohára FA medzi West Ham United - Liverpool v Londýne 9. februára 2016. Foto: TASR/AP

V súboji o najlepšiu osmičku nastúpi West Ham proti druholigistovi z Blackburnu.

Londýn 10. februára (TASR) - Gól v poslednej minúte predĺženia zabezpečil futbalistom West Hamu United postup do osemfinále anglického Pohára FA. "Kladivári" z východného Londýna zdolali v opakovanom súboji 4. kola FC Liverpool 2:1, keď víťazný presný zásah strelil hlavičkou v 121. minúte Angelo Ogbonna. V súboji o najlepšiu osmičku nastúpi West Ham proti druholigistovi z Blackburnu.

"Je to pre nás špeciálny večer. Som veľmi hrdý a šťastný za každého, kto pracuje pre náš klub. Dosiahli sme veľké víťazstvo," žiaril spokojnosťou tréner WHU Slaven Bilič, ktorého zverenci zdolali Liverpool v Pohári FA vôbec prvýkrát v histórii. Hostia, v zostave ktorých naďalej absentuje slovenský stopér Martin Škrtel, doplatili na nepremenené šance a opakované chyby v obrane.

Nedarilo sa najmä Christianovi Bentekemu. Belgický útočník FC spálil viacero sľubných príležitostí, navyše viackrát ho vychytal brankár Darren Randolph. Liverpoolsky tréner Jürgen Klopp, ktorý sa vrátil na lavičku LFC po problémoch so zápalom slepého čreva, sa po vypadnutí z pohára snažil hľadať pozitíva.

"Musíme sa z tohto zápasu poučiť. Verím, že sa čoskoro naučíme lepšie zvládať koncovky duelov. Dnes sme určite neboli slabším tímom," povedal Klopp. Potešiť ho mohol aspoň fakt, že po sérii zranení sa do zostavy jeho tímu vrátil anglický reprezentačný útočník Daniel Sturridge.