Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Hochschornerovci si pochvaľuju novú loď,v nedeľu idú do Londýna

Pavol a (v pozadí) Peter Hochschornerovci Foto: TASR/Martin Baumann

Prvým súťažným štartom v novej sezóne pre trojnásobných olympijských šampiónov vo vodnom slalome zrejme budú nominačné preteky v Čunove.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Trojnásobní olympijskí šampióni vo vodnom slalome bratia Pavol a Peter Hochschornerovci po návrate z Austrálie už naplno zarezávajú na domácej vode v Čunove.

Obaja si pochvaľujú novú loď, ktorú prvýkrát otestovali na sústredení v Penrithe.

Ide o olympijský model, aj keď to ešte nie je loď, s ktorou sa bratislavské dvojičky predstavia na londýnskej olympiáde.

"Celkom sme si na novú loď už zvykli, treba ešte doladiť sedenie. Pridali sme na obratnosti, pretože v Londýne je dosť členitý vodný terén, kde až tak nezáleží na rýchlosti. Dizajn sme vymýšľali spolu. Snažili sme sa tam dať trochu tmavšej farby, aby sme na bielej vode zviditeľnili našu krajinu," prezradil Pavol Hochschorner.

Tu bude player


Slovenskí deblisti si vlani na MS v Čunove už vyjazdili olympijskú miestenku na meno, v príprave na novú sezónu však v porovnaní s minulými rokmi nepoľavili.

"Nezmenili sme to, čo sa nám osvedčilo v minulosti. Neprihliadali sme na to, že už máme vyjazdenú miestenku do Londýna. V Austrálii sme však tentokrát neabsolvovali žiadne preteky. Nechceli sme totiž, aby si nás hneď na začiatku sezóny "okukala" konkurencia," povedal Peter Hochschorner.

Tohtoročné sústredenie u protinožcov predsa len bolo niečím špecifické, úspešným slovenským vodákom totiž hrozila evakuácia.


Tu bude player



"Bolo veľmi daždivo, priehrada nad Penrithom bola plná na 99,8 percent a hrozilo, že by mohlo zaplaviť oblasti, kde sme bývali. Dostali sme preto evakuačný plán. Chodili medzi nás dobrovoľníci a rozdávali nám papiere vo formáte A4. Ak by sa priehrada vyliala, bolo treba rýchlo si zbaliť najnutnejšie veci na tri dni. Austrálčania zvyknú robiť poplach vždy, keď stúpne voda, no pravdou je, že priehrada nikdy nebola taká preplnená ako teraz."

slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome (v popredí) Pavol a (v pozadí) Peter Hochschornerovci počas tréningu v Čunove 11. apríla 2012 pred začiatkom olympijskej sezóny 2012.
Foto: TASR/Martin Baumann

V nedeľu odlietajú Hochschornerovci na štyri dni do Londýna, kde budú trénovať na olympijskom kanáli. "Prvým súťažným štartom v novej sezóne zrejme budú nominačné preteky v Čunove. V pláne máme aj ďalšie sústredenia v Londýne, majstrovstvá Európy i niektoré podujatia Svetového pohára. Chystáme sa do waleského Cardiffu, na "sveťák" do Francúzska sa nám príliš nechce, no dovtedy sa všetko ešte môže zmeniť."