Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Hodgson bude trénerom Crystal Palace aj v budúcej sezóne

Tréner Roy Hodgson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sedemdesiatpäťročný Hodgson nahradil v marci Patricka Vieiru na lavičke, mužstvu pomohol dostať sa v tabuľke z pásma zostupu, keď z 10 zápasov získalo 18 bodov a skončilo na 11. mieste.

Londýn 27. júna (TASR) - Bývalý kouč anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson pokračuje na lavičke Crystal Palace aj v novej sezóne. Informoval o tom portál bbc.com.

Sedemdesiatpäťročný Hodgson nahradil v marci Patricka Vieiru na lavičke klubu z Premier League. Mužstvu pomohol dostať sa v tabuľke z pásma zostupu, keď z 10 zápasov získalo 18 bodov a skončilo na 11. mieste.

Hodgson bol trénerom Palace štyri roky od roku 2017, ale v lete 2021 sa rozhodol ukončiť kariéru. V januári 2022 dostal príležitosť vo Watforde, ale po piatich mesiacoch skončil, keď klub zostúpil do nižšej súťaže Championship.

Renomovaný tréner prvýkrát zasadol na lavičku v roku 1976 vo švédskom Halmstade. Počas jeho 45-ročnej kariéry pôsobil aj v Interi Miláno, Blackburne, Fulhame a Liverpoole. Trénoval tiež reprezentácie Anglicka, Švajčiarska, Fínska a SAE.