Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Hodgson zobral aj Terryho a ženáča Ruddyho, kapitánom Gerrard

Roy Hodgson ilustračné foto Foto: TASR/AP

Čerstvý kouč Albiónu zveril kapitánsku pásku Stevenovi Gerrardovi z FC Liverpoolu. Hodgson nominoval Terryho aj napriek tomu, že po skončení EURO čaká na obrancu súdny proces.

Londýn 16. mája (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson nominoval do konečného 23-členného kádra pre nadchádzajúce majstrovstvá Európy aj kontroverzného stopéra Johna Terryho. Čerstvý kouč Albiónu zveril kapitánsku pásku Stevenovi Gerrardovi z FC Liverpoolu.

Hodgson nominoval Terryho aj napriek tomu, že po skončení EURO čaká na obrancu súdny proces vo veci rasistických urážok na adresu zadáka Queen's Park Rangers Antona Ferdinanda. Stopérovi FC Chelsea odobrala v tejto súvislosti FA kapitánsku pásku bez konzultácii s vtedajším trénerom Fabiom Capellom, ktorý nečakane rezignova na svoju funkciu. Brat Antona Ferdinanda, stopér Rio Ferdinand z Manchestru United v nominácii nefiguruje, a tak jeho posledným vystúpením s levom na hrudi zostáva naďalej zápas z júna 2011.

Kanonier Wayne Rooney sa dostal medzi "vyvolených" napriek tomu, že nebude môcť nastúpiť v prvých dvoch zápasoch, pretože si bude odpykávať medzinárodný dištanc za červenú kartu v kvalifikačnom dueli proti Čiernej Hore. Menšími prekvapeniami sú nominácie stredopoliara Alexa Oxladea-Chamberlaina (Arsenal Londýn) a brankára Johna Ruddyho (Norwich City), ktorí ešte nemajú za sebou ani jeden štart v národnom drese.

"Ešte som si to naplno ani neuvedomil, ale som z toho unesený. Je to ako ten najkrajší sen. Už sa nemôžem dočkať, kedy začneme s prípravou," povedal Ruddy, ktorý neplánuje ani odklad svojej svadby. "Už som o tom hovoril s vedením národného tímu a povedali my, aby som nič nerušil. Takže najskôr stihnem svadbu a potom sa prípojím k výprave na ceste do Poľska."

Anglicko hrá na európskom šampionáte v skupine s Francúzskom, Švédskom a domácou Ukrajinou.

Informovala agentúra AP.



Nominácia Anglicka pre ME 2012:

brankári: Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich City)

obrancovia: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)

stredopoliari: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), James Milner (Man. City)

útočníci: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)