Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hodgsonovi nevyšli zmeny v zostave, Angličania náskok premárnili

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson Foto: TASR/AP

Osem zmien v základnej zostave Anglicka v porovnaní s triumfom 3:2 v Nemecku sa premietlo aj do herného prejavu tímu.

Londýn 30. marca (TASR) - Futbalisti Anglicka, posledný súper Slovákov v základnej skupine na EUR0 2016, prehrali v utorok v príprave na domácej pôde s Holandskom 1:2. Trénerovi Albionu Royovi Hodgsonovi tak nevyšiel podľa predstáv záverečný prípravný zápas pred oznámením širšej nominácie na kontinentálny šampionát.

Angličania sa síce ujali vedenia gólom Jamieho Vardyho v 41. minúte, ale v druhom polčase sa nechali Holandskom zatlačiť. Hráči "Oranjes" vyťažili z drvivého maršu, keď Vincent Janssen v 51. minúte vyrovnal z pokutového kopu a 12 minút pred koncom zabezpečil cenné víťazstvo hostí Lucian Narsingh. "Sme veľmi sklamaní. Publikum bolo úžasné, chceli sme im dopriať víťazstvo, ale nedokázali sme to. Tento týždeň priniesol radosť a sklamanie zároveň," povedal Hodgson reportérom BBC.

Osem zmien v základnej zostave Anglicka v porovnaní s triumfom 3:2 v Nemecku sa premietlo aj do herného prejavu tímu. "Nemali sme taký level intenzity, ako sme mali v sobotu. Neboli sme kreatívni, iba sme držali loptu. Vytvorili sme si však málo nebezpečných šancí," pokračoval v hodnotení tréner Anglicka.

Po sérii sklamaní je výhra pre Holandsko potrebným impulzom pred štartom kvalifikačného procesu na MS 2018. "Stále sme sklamaní z toho, že nejdeme do Francúzska. Pre fanúšikov, realizačný tím a družstvo má preto toto víťazstvo veľkú cenu," uviedol holandský kormidelník Danny Blind.

Fanúšikovia oboch táborov si uctili Johana Cryuffa, ktorý pred niekoľkými dňami podľahol rakovine pľúc. Na počesť jeho čísla 14, ktoré nosil počas kariéry na chrbte, sa dočkal v 14. minúte potlesku od divákov na štadióne a jeho tvár mohli vidieť diváci aj na svetelnej tabuli.

prípravný zápas v Londýne:
Anglicko - Holandsko 1:2 (1:0)
Góly:
41. Vardy - 51. Janssen (z 11 m), 78. Narsingh
zostava Anglicka: Forster - Walker, Smalling (70. Jagielka), Stones, Rose (58. Clyne) - Milner (82. Alli), Drinkwater (85. Dier), Lallana (70. Kane) - Barkley - Sturridge (58. Walcott), Vardy