Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Hoeness nastúpil do väzenia tam, kde Hitler diktoval svoj Mein Kampf

Prezident Bayernu Mníchov prichádza na súd Foto: TASR/AP

Nemecký denník Bild informoval o tom, že Hoeness nastúpil na výkon trestu odňatia slobody vo väzení Landsberg am Lech, ktoré sa nachádza asi 60 km západne od Mníchova.

Berlín 2. júna (TASR) - Bývalý prezident nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Uli Hoeness nastúpil v pondelok do väzenia. V marci ho odsúdili na tri a pol roka za vyhýbanie sa daňovej povinnosti vo výške 28,5 milióna eur. Štátny žalobca v Mníchove odmietol komentovať rozhodnutie súdu a povedal, že jeho úrad nevydá ani žiadne oficiálne stanovisko. Informovala agentúra Reuters.

Nemecký denník Bild informoval o tom, že Hoeness nastúpil na výkon trestu odňatia slobody vo väzení Landsberg am Lech, ktoré sa nachádza asi 60 km západne od Mníchova. V tomto väzení sa nachádza okolo 420 delikventov odsúdených napríklad aj za domáce násilie, drogové dílerstvo a sexuálne delikty. Je to rovnaká väznica, v ktorej v roku 1923 diktoval vtedy zatknutý Adolf Hitler obsah svojej knihy "Mein Kampf" spolupracovníkovi Rudolfovi Hessovi.

Niekdajší nemecký futbalový reprezentant a majster sveta z roku 1974 si spomínané daňové úniky posielal na svoj tajný účet vo švajčiarskej banke. "Hoeness dnes nastúpil do väzenia. Presne 81 dní po tom, ako ho odsúdili," píše v titulku online vydanie denníka Bild.