Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokej-AHL: Bakoš a Studenič skórovali

Marián Studenič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Martin Bakoš sa gólom podieľal na víťazstve Providence nad Wilkes-Barre/Scranton 2:1 po predĺžení. Strelecky sa presadil aj Marián Studenič, ktorý jedným gólom pomohol k výhre Binghamtonu.

New York 10. novembra (TASR) - Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v noci na sobotu v bohatom 11-zápasovom programe nižšej zámorskej súťaže American Hockey League (AHL). Martin Bakoš sa gólom podieľal na víťazstve Providence nad Wilkes-Barre/Scranton 2:1 po predĺžení. Dvadsaťosemročného útočníka, ktorý v 12. minúte otvoril skóre súboja v presilovej hre, vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Z výhry sa tešil aj jeho spoluhráč Peter Cehlárik.

Strelecky sa v noci presadil aj Marián Studenič, ktorý jedným gólom pomohol k výhre Binghamtonu 4:3 nad Charlotte. Na konci prvej tretiny za stavu 0:2 svojím presným zásahom naštartoval domácich k obratu. V zápase si pripísal aj plusku a päť streleckých pokusov. Obranca Michal Čajkovský v drese Charlotte nebodoval. Erik Černák sa po zranení vrátil do zostavy Syracuse a v dueli na ľade Rochestru zaznamenal asistenciu pri druhom góle hostí, ktorý padol sekundu pred koncom tretej tretiny. Jeho tím si tak vynútil predĺženie, v ktorom ale inkasoval a prehral 2:3.