Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ALL-STAR: Hviezdny víkend odštartoval draftom. Jednotkou Bartánus

Tlačová konferencia pred štartom nového ročníka hokejovej Tipsport ligy 2015/2016. Na snímke riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner. Bratislava, 9. septembra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Štyria kapitáni, inak skúsení ligoví harcovníci Petrovický, Handzuš, Stümpel a Bartečko vyskladali tímy, ktoré budú v nedeľu baviť fanúšikov v exhibičnom ale aj charitatívnom duchu.

Nitra 23. januára (TASR) - Prvý All Star víkend hokejovej Tipsport Ligy odštartoval v Nitre sobotňajším draftom. Po vzore zámorskej NHL si štyria kapitáni, inak skúsení ligoví harcovníci Róbert Petrovický, Michal Handzuš, Jozef Stümpel a Ľuboš Bartečko vyskladali tímy, ktoré budú v nedeľu baviť fanúšikov v exhibičnom ale aj charitatívnom duchu.

Šéf súťaže Richard Lintner vyslovil s priebehom prvej polovici akcie spokojnosť. "Videl som, že chalani sa v tom našli. Bolo vidno, že každý tím zvolil na drafte trošku inú stratégiu, dokonca tam bola jedna silná manažérska finta. Tím Slovnaft si vzal dvoch brankárov a dostal sa do výhodnej rokovacej pozície. Bolo to zaujímavé, no teší ma najmä fakt, že všetky tímy k tomu pristúpili zodpovedne," uviedol pre TASR.



Atraktívne podujatie bude mať dve hlavné línie. Prvou bude zábava pre vypredaný nitriansky štadión, v druhej rovine má pomôcť dobrej veci. "Chalani budú hrať v originálnych dresoch, špeciálne vyrobených pre túto akciu. Dresy sa budú dražiť a výsledná suma pôjde na podporu detského kardiocentra. Verím, že aj touto troškou podporíme veľmi dobrú vec a pomôžeme ľuďom, ktorí to potrebujú oveľa viac," dodal Lintner.

Zmeny v nominácii

Na poslednú chvíľu nastali v nominácii hráčov zmeny. Na ľade sa pre zranenie nepredstavia Petrovický (zranený lakeť) a Handzuš (zranené zápästie), napriek tomu sa na podujatí zúčastnia v pozícii nehrajúcich kapitánov. Zranenie vyradilo z hry aj útočníka Skalice Pavla Brendla či Nitrana Juraja Štefanku, ktorý si zlomil lícnu kosť. Oproti pôvodnej nominácii chýbal na sobotňajšom drafte aj František Skladaný, ktorý v uplynulom období vymenil Martin za HK Olomouc.

Namiesto menovaných sa v exhibičných zápasoch predstavia Peter Galamboš (Martin), Tomáš Zigo (B. Bystrica), Judd Blackwater (Nitra), Emil Bagin (Zvolen) a skúsený krídelník Dukly Trenčín Tibor Melichárek. All Star si vyskúšajú aj mladíci Adrián Sloboda a Dominik Briestenský, ktorí v rámci najvyššej domácej súťaže hrali v tejto sezóne za HK Orange 20.

Draftová jednotka

Draftovou jednotkou víkendu sa stal košický krídelník Marek Bartánus, ktorého si do tímu vybral Róbert Petrovický. Jozef Stümpel najskôr siahol po rekordérovi domácej scény s 503 gólmi Arnem Krotákovi, následne si vybral najlepšieho strelca uplynulej sezóny Radovana Puliša. Nehrajúci kapitán Michal Handzuš na úvod vzal košické trio Eduard Šedivý, Jiří Bicek a Peter Bartoš, skúsený líder Popradu Ľuboš Bartečko si zasa okrem spoluhráča Radoslava Suchého vybral aj zámorského obrancu Nitry Jamieho Milama, ktorý v piatok pred vypredanou Nitra arénou požiadal svoju priateľku o ruku. Zábavná situácia nastala v momente, keď Stümpel potiahol dvoch brankárov Michala Dzubinu aj Patrika Rybára a konkurenčnému tímu neostal ani jeden muž s maskou. Napokon sa nitriansky veterán dohodol s Petrovickým na transfere Rybára za bystrického kanoniera Juraja Majdana.

Košičan Marek Bartánus
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Petrovický sa postavil k situácii chlapsky a so Stümpelom vyrokoval zaujímavú výmenu. "Všetci štyria brankári majú svoju kvalitu, draft sme však chceli trošku nechať rozbehnúť. Nevzali sme hneď brankára, no nepovedal by som, že to bola chyba. Vybrali sme sa touto cestou. Verím, že vytrejdovaný brankár nás v zápasoch podrží," zaželal si s úsmevom trenčiansky líder.

S dlhoročnými kamarátmi tentoraz nezviedol hokejový súboj na ľade, ale manažérsky za okrúhlym stolom. Nehrajúci kapitán tímu WSM Michal Handzuš bol po drafte spokojný. "Nemali sme žiadny plán, ale máme v tíme dobrých korčuliarov. Myslím si, že pri formáte troch proti trom bude dôležitá najmä rýchlosť. Bude to pre divákov, počítam, že sa bude hrať hore-dole," predpovedal Handzuš. Skúsený center v súčasnosti laboruje so zranenou rukou a atmosféru na vypredanom štadióne si bude môcť vychutnať len zo striedačky. "Je to škoda, ale vyšetrenie ukázalo, že nie je to až také zlé, ako to na začiatku vyzeralo. O pár dní pôjde dole dlaha a následne to začnem rozhýbavať. Na play off budem určite v poriadku."

.

Súťaž zručnosti

Zápas hviezd Tipsport Ligy sa uskutoční podľa vzoru predĺženia v zámorskej NHL. Spomínané štyri tímy odohrajú proti sebe dva zápasy s hracím časom 20 minút a formátom traja na troch. Víťazi sa stretnú vo finále. Každý jeden tím má desať členov vrátane kapitána, trénera a generálneho manažéra. Po každom dvadsaťminútovom stretnutí budú na programe tradičné súťaže zručností - samostatné nájazdy, tvrdosť či presnosť streľby a rýchlosť korčuľovania. Samotná exhibícia sa začne v nedeľu popoludní od 16.00 h, predchádzať jej bude verejné korčuľovanie s hviezdami najvyššej domácej súťaže.

Zloženie tímov pre All Star:

Tím Ľuboša Bartečka (Tipsport): brankár Michal Valent (HK Nitra), obrancovia Radoslav Suchý (HK Poprad), Jamie Milam (HK Nitra), útočníci Kamil Brabenec (HKM Zvolen), Judd Blackwater (HK Nitra), Daniel Rzavský (MHC Martin), Jakub Ručkay (ŠHK 37 Piešťany), Marián Studenič (HK 36 Skalica), Marcel Holovič (ŠHK 37 Piešťany). Tréner: Antonín Stavjaňa.

Tím Jozefa Stümpela (Slovnaft): brankár Michal Dzubina (MHC Martin), obranca Adrián Sloboda (HK Orange 20/HKM Zvolen), útočníci Arne Kroták (HK Poprad), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Lukáš Hvila (HK Poprad), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Štěpán Novotný (MsHK DOXXbet Žiliny), Richard Rapáč (HK Poprad), Juraj Majdan (HC'05 Banská Bystrica). Tréner: Pavol Paukovček.

Tím Michala Handzuša (WSM): brankár Ján Chábera (Dukla Trenčín), obrancovia Eduard Šedivý (HC Košice), Emil Bagin (HKM Zvolen), Frederik Sandgren (HC'05 Banská Bystrica), útočníci Jiří Bicek (HC Košice), Peter Bartoš (HC Košice), David Laliberté (HK Nitra), Jan Semorád (HKM Zvolen), Tibor Melichárek (Dukla Trenčín), Dominik Briestenský (HK Orange 20/HC Slovan Bratislava). Tréner: Ján Kobezda.

Tím Róberta Petrovického (Škoda): brankár Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany), obrancovia Mislav Rosandič (HC'05 Banská Bystrica), Ján Tabaček (MHC Martin), Daniel Krejčí (HKM Zvolen), Martin Dudáš (HC Košice) útočníci Marek Bartánus (HC Košice), Jakub Gašparovič (Dukla Trenčín), Václav Stupka (MsHK DOXXbet Žilina), Tibor Varga (HC Košice), Tomáš Zigo (HC'05 Banská Bystrica). Tréner: Vladimír Országh.