Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejová Sieň slávy USA sa rozšíri o päť nových mien

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Slávnostného uvedenia sa dočká bývalý tréner univerzity Boston J. Parker, kormidelník klubov NHL R. Wilson, tréner ženského olympijského tímu B. Smith, útočník S. Young a rozhodca K. Collins.

Colorado Springs 19. júna (TASR) - Americká hokejová Sieň slávy sa rozšíri v tomto roku o päť nových mien. Slávnostného uvedenia sa dočká bývalý tréner univerzity Boston Jack Parker, dlhoročný kormidelník zámorských klubov NHL Ron Wilson, tréner ženského olympijského tímu Ben Smith, útočník Scott Young a rozhodca Kevin Collins.

Parker získal počas viac ako 40-ročného pôsobenia na trénerskej striedačke tri národné tituly s Bostonskou univerzitou. Young sa podieľal dvakrát na zisku Stanleyho pohára, s Pittsburghom ho zdvíhal nad hlavu v roku 1991. O päť rokov neskôr sa radoval v drese Colorada Avalanche.

Wilson je najúspešnejším americkým trénerom v histórii NHL, počas 15 sezón nazbieral celkovo 648 výhier v základnej časti. Smith sa predstavil s kanadskou ženskou reprezentáciou na troch olympijských hrách. Informovala agentúra AP.