Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bardejov smrtiacou pätminútovkou zrušil novozámocké oslavy

Michal Hudec z Nových Zámkov (vľavo) a Dominik Šimčák z Bardejova (v strede) a brankár Bardejova Richard Sabol vo štvrtom zápase finále play off I. ligy HC Nové Zámky - HC 46 Bardejov 7. marca 2016 v Nových Zámkoch. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na rozdiel od predošlých sezón si obaja finalisti zabezpečili účasť v baráži.

Nové Zámky 7. marca (TASR) - Hráči HC 46 Bemaco Bardejov si vo finále play off I. hokejovej ligy vynútili rozhodujúci piaty zápas. V pondelkovom štvrtom dueli triumfovali na ľade HC Mikron Nové Zámky 6:4 a vyrovnali tak stav série na 2:2. O víťazovi súťaže sa rozhodne v stredu 9. marca na bardejovskom zimnom štadióne (začiatok o 17.30 h).

Nové Zámky viedli v druhej tretine sľubne 3:0 a titul mali na dosah. Hostia však nezložili zbrane, v priebehu necelých piatich minút dokonale otočili skóre a ešte pred prestávkou sa ujali vedenia 4:3. V treťom dejstve síce domáci Lukáš Novák zavŕšil hetrik a vyrovnal na 4:4, záverečné slovo mali však Bardejovčania. Rozhodujúci gól strelil v 44. minúte Radovan Cútt a gólovú poistku pridal sekundu pred koncom duelu Ondrej Gmitter.

Na rozdiel od predošlých sezón si obaja finalisti zabezpečili účasť v baráži, v ktorej si zahrajú s deviatym tímom základnej časti Tipsport Ligy ŠHK 37 Piešťany. V baráži budú tieto tímy bojovať o dve miestenky do nadchádzajúceho ročníka najvyššej súťaže. Skalica, ktorá nenastúpila na tri zápasy TL a vylúčili ju z ligy, automaticky zostúpila do druhej najvyššej súťaže.

Keďže baráž (Play-out) sa bude hrať iba za účasti troch klubov, jeden z nich bude mať v každom kole voľno. Každý s každým odohrá dva zápasy doma-vonku. Účastníkmi Tipsport Ligy 2016/2017 sa stanú prvé dva tímy z trojčlennej tabuľky.

I. hokejová liga - štvrtý zápas finále play off:

HC Mikron Nové Zámky - HC 46 Bemaco Bardejov 4:6 (2:0, 1:4, 1:2)

Góly:
7. J. Zlocha (T. Török, Tábi), 9. L. Novák (M. Hudec, M. Chovan), 28. L. Novák (Havlík, Reichel), 41. L. Novák (Reichel, Kousalík) – 35. Baláž (Bednár, Gmitter), 36. Baláž (Gmitter, Bednár), 37. Jokeľ (Solomončak, Cútt), 39. Cútt (Solomončak, Jokeľ), 44. Cútt (Valentín, Bednár), 60. Gmitter (Baláž). Rozhodovali: Goga, Jonák – Navrátek, Synek, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše Pichnarčík (Bardejov) 10 min. osob. trest za údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2560 divákov.

Zostavy:
Nové Zámky:
J. Chovan – Ďurčo, M. Chovan, Kousalík, Reichel, Baron, Opalek, Hrudík – Frolík, Korytko, Podstavek – L. Novák, M. Hudec, Havlík – Tábi, J. Zlocha, T. Török – Sucharda, Dubec, Komínek

Bardejov: Sabol – Loydl, Valjent, Valentín, Bednár, V. Polaček, Pichnarčík, Všetečka, Ihnaťo – Gmitter, Kalináč, Baláž – Fajčák, Cútt, Solomončak – Vaško, Linet, Ščurko – Mikolášek, Šimčák, Jokeľ
/stav série: 2:2/

Povedali po zápase:

Miroslav Chudý, tréner Nových Zámkov: "Urobili sme strašne veľa chýb. Zápas sme mali výborne rozohratý, za stavu 3:0 sme hrali presilovku, kde sme však urobili školácku chybu, keď hráči zle prestriedali. Tam sa to zlomilo a dovolili sme súperovi otočiť skóre z 0:3 na 4:3. Napriek tomu sme mohli zápas v pohode uhrať. V tretej tretine sa nám nemohlo prihodiť nič lepšie, ako v prvom striedaní vyrovnať. Prišiel však ďalší prehratý súboj jeden na jedného a bolo vymaľované... Bardejov je teraz možno v psychickej výhode, lebo otočil prehratý zápas, myslím si však, že sme dostatočne skúsení, aby sme sa z toho otriasli a pohár si z Bardejova doviezli domov."



Anton Tomko, tréner Bardejova: "Som rád, že sa naplnili moje včerajšie slová z tlačovky, keď som vyhlásil, že urobíme všetko pre to, aby sme sériu vrátili do Bardejova. Som rád, že chlapci za nepriaznivého stavu 0:3 ukázali srdce, bojovnosť, nasadenie a dokázali zápas otočiť. Škoda nevyužitých šancí v závere za nášho vedenia 5:4, keď sme nepremenili nájazd a dvakrát vo vyložených príležitostiach netrafili bránku. Hlavné bude teraz zregenerovať, pripraviť sa na piaty duel, v ktorom sa budeme snažiť urobiť všetko pre to, aby sme sa stali víťazmi tohto ročníka I. ligy."