Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bartovič si otvoril strelecký účet v drese Liberca: Vďakabohu za body

Milan Bartovič ešte v drese Slovana Bratislava. Foto: TASR/Martin Baumann

Úradujúceho majstra z Liberca naštartoval gólovo na konci prvej tretiny, v záverečnej časti trafil presne aj druhýkrát a výrazne tak prispel k suverénnemu triumfu 5:0 nad trápiacou sa Škodou Plzeň.

Plzeň 22. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Milan Bartovič si otvoril strelecký účet v prebiehajúcej sezóne českej extraligy. Úradujúceho majstra z Liberca naštartoval gólovo na konci prvej tretiny, v záverečnej časti trafil presne aj druhýkrát a výrazne tak prispel k suverénnemu triumfu 5:0 nad trápiacou sa Škodou Plzeň.

Tridsaťpäťročný krídelník, ktorý odohral uplynulé štyri sezóny za Slovan Bratislava v KHL, čakal na prvý tohtosezónny gól trinásť zápasov. Napokon sa dočkal päťdesiatšesť sekúnd pred koncom prvej tretiny piatkového stretnutia. Druhú asistenciu si pri jeho zásahu pripísal Mário Bližňák. "Neviem, či to bolo strelecké trápenie. Nepadalo mi to, ale cítil som sa výborne. Vedel som, že to skôr či neskôr príde. Som rád, že sa to podarilo," priznal v rozhovore pre isport.cz Bartovič.

Gól do šatne hostí naštartoval, naopak domácu Plzeň úplne položil. "Bol to veľký gól. Prvá tretina bola dlho 0:0, mali sme v nej nejaké šance, strávili sme v pásme súpera veľa času, no až ten gól nás dostatočne upokojil," dodal Bartovič. Na začiatku druhej tretiny pridali Bílí Tygři ďalšie dva presné zásahy z hokejok Branka Radivojeviča i Jana Stránského a duel definitívne dostali pod svoju kontrolu. "Nebol to jednoduchý zápas. Je vidieť, že Plzeň sa trošku trápi, nevychádzajú jej veci, ktoré by sa za iných okolností vydarili. Na druhej strane, my sme odohrali výborný zápas. Do ničoho sme súpera nepustili, boli sme silní na puku. Nechceli sme tu hrať 'hurá hokej', snažili sme sa byť disciplinovaní. Vďakabohu za tri body," uviedol Bartovič.