Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Brankár Hylák opúšťa Košice, na rok sa upísal Slavii Praha

Na snímke vľavo v bránke Alexandr Hylák (Košice), vpravo Mislav Rosandič (Banská Bystrica) v druhom finálovom zápase hokejovej play off Tipsport extraligy HC Košice - HC'05 Banská Bystrica v Košiciach 2. apríla 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Odchovanec pardubického hokeja odchytal uplynulé štyri sezóny v drese Košíc, s ktorými sa zakaždým prebojoval do finále play off a dvakrát získal majstrovský titul.

Praha 25. mája (TASR) - Český hokejový brankár Alexandr Hylák po štyroch rokoch opúšťa káder extraligového klubu HC Košice. Tridsaťjedenročný gólman sa vracia do rodnej krajiny a stal sa novou posilou prvoligovej Slavie Praha, s ktorou podpísal ročnú zmluvu.

Odchovanec pardubického hokeja odchytal uplynulé štyri sezóny v drese Košíc, s ktorými sa zakaždým prebojoval do finále play off a dvakrát získal majstrovský titul. "V Košiciach som pôsobil štyri roky a cítil som, že je čas na zmenu. Slaviu beriem ako tú správnu výzvu a verím, že sa nám podarí zabojovať o postup späť do najvyššej súťaže," povedal Hylák pre webový portál pražského klubu.

Okrem Pardubíc a Košíc pôsobil Hylák v minulosti aj v Hradci Králové, Brne, Olomouci a Chomutove. V drese "oceliarov" mal v minulej extraligovej sezóne úspešnosť zásahov 93,3 percenta. "Sme radi, že sa nám podarilo Sašu získať, pretože kvalitný brankár je pre nás prioritou," uviedol na adresu Hyláka športový manažér "zošívaných" Luděk Bukač.