Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Černák si zahrá finále juniorského Memorial Cupu

Na snímke vľavo Erik Černák ešte v drese Košíc). Foto: FOTO TASR/Milan Kapusta

Slovenský hokejista odohral na turnaji všetky zápasy, v ktorých si pripísal dva body. Okrem toho zaznamenal jeden plusový bod a dve trestné minúty. Celkovo vyslal na brankárov sedem striel.

Windsor 27. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Erik Černák si so svojím tímom Erie Otters (OHL) zahrá finále turnaja Mastercard Memorial Cup, na ktorom štartujú víťazi juniorských líg QMJHL, WHL, OHL a organizátor turnaja Windsor Spitfires.

Černákov tím odštartoval turnaj víťazstvom nad Seattle Thunderbirds (WHL) 4:2, v ďalšom zápase zvíťazil vysoko nad Saint John Sea Dogs (QMJHL) 12:5. V treťom dueli prehral s domácim Windsorom 2:4, v semifinále však zvíťazil nad Saint John Sea Dogs 6:3. Vo finále, ktoré sa hrá v nedeľu 28. mája, sa Erie Otters stretnú s domácim výberom Windsor Spitfires. Práve v tento deň oslávi slovenský obranca 20 rokov.

Erik Černák odohral na turnaji všetky štyri zápasy, v ktorých si pripísal dva body za asistencie. Okrem toho zaznamenal jeden plusový bod a dve trestné minúty. Celkovo vyslal na brankárov sedem striel.