Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cíger bude vo Viedni skúšať nových hráčov, kapitánom výberu Dravecký

Na snímke tréner Zdeno Cíger počas brífingu s novinármi na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred prípravným zápasom v Rakúsku 23. augusta 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Asistentmi kapitána budú Ivan Ďatelinka a Tomáš Hrnka.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Stredajším prípravným zápasom vo Viedni s domácim Rakúskom (20.20 h) otvorí slovenská hokejová reprezentácia sezónu 2016/17. Tréner Zdeno Cíger zostavil na prvú akciu mladý výber s tromi úplnymi reprezentačnými nováčikmi, ktorý vystužilo zopár skúsenejších hráčov. Kapitánske céčko bude nosiť na drese Vladimír Dravecký, ktorý je s 52 štartami jedným z najostrieľanejších hráčov a s 10 gólmi zároveň aj najlepším strelcom výberu. Jeho asistentmi budú Ivan Ďatelinka a Tomáš Hrnka.



Na utorkovom zraze privítal Cíger 20 hráčov - dvoch brankárov, šiestich obrancov a 12 útočníkov. Už predtým musel urobiť spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom viacero zmien oproti pôvodnej nominácii, keď nemohli z rôznych dôvodov počítať s obrancami Adamom Jánošíkom, Patrikom Lužom, Jurajom Mikušom a útočníkmi Máriom Bližňákom, Michalom Hlinkom a Tomášom Zigom. Na ich miesto povolali Ďatelinku z Banskej Bystrice, Andreja Hatalu s Jakubom Gašparovičom z Trenčína, Samuela Petráša zo Slovana Bratislava a Radovana Puliša, ktorý naposledy pôsobil vo Zvolene.

"Z pôvodne piatich nominovaných sparťanov nám Pražania uvoľnili dvoch hráčov, Liberec pre maródku zasa neuvoľnil Bližňáka s Jánošíkom a trojica Luža, Hlinka a Zigo odcestovala na prvý trip v sezóne so Slovanom Bratislava," vysvetlil Švehla.



Traja hráči - obranca Martin Gernát, Miloš Bubela a Samuel Petráš - by mali vo Viedni absolvovať debut v reprezentačnom A-tíme. Pôvodne sa slovenský tím mal predstaviť na turnaji štyroch krajín, ale Poliaci a Slovinci svoju účasť odriekli a tak z plánovaných troch zápasov odohrajú "cígerovci" iba jeden prípravný duel s Rakúšanmi. "Zasa sa nám naskytla príležitosť vidieť viacerých hráčov, ktorých sme doteraz nemali možnosť sledovať, čo bolo podmienené ich povinnosťami v mužstvách. Škoda, že neboli uvoľnení všetci hokejisti, o ktorých sme mali záujem. Samozrejme, nie je reprezentačná prestávka, takže nemôžeme na kluby tlačiť a sme im v podstate vďační. Tešil som sa na tri zápasy, zostal z nich iba jeden, ale neovplyvním to. Viedeň je blízko, čo je pre nás výhoda. Vyskúšame opäť nových hráčov. V rýchlosti otestujeme, čo od nich budeme v reprezentácii žiadať. Za jeden-dva tréningy toho ale veľa nevymyslíme," povedal na zraze reprezentačný šéftréner, ktorý ešte neurčil, kto z dvojice Branislav Konrád a Samuel Baroš pôjde v stredu do bránky.



Káder SR na prípravný zápas s Rakúskom (v stredu o 20.20 h vo Viedni):

Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen, 4 zápasy), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 14)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929/ČR, 33/2), Ivan Ďatelinka (HC'05 Banská Bystrica, 9/0), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR, 0/0), Andrej Hatala (Dukla Trenčín, 3/0), Lukáš Kozák (HC Oceláři Třinec/ČR, 18/0), Mislav Rosandić (HC Slovan Bratislava/KHL, 3/0)
Útočníci: Miloš Bubela (Utica Comets/AHL, 0/0), Matej Češík (HC'05 Banská Bystrica, 2/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha/ČR, 5/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR, 52/10), Jakub Gašparovič (Dukla Trenčín, 9/3), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR, 59/5), Tomáš Hrnka (HC Košice, 15/2), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR, 9/3), Radoslav Macík (HK Nitra, 3/1), Lukáš Paukovček (HK Nitra, 3/1), Samuel Petráš (Slovan Bratislava/KHL, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 5/0)
Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (hlavný tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), MUDr. František Okál (lekár), Andrej Foltýn (fyzioterapeut), Michal Hrtús, Ľuboš Ondrejka (maséri), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Tomáš Štulajter (médiá)