Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Padol VERDIKT: Disciplinárka SZĽH už rozhodla v prípade Nagya

Na snímke kapitán Košíc Ladislav Nagy. Foto: TASR/František Iván

Detviansky obranca Martin Vyskoč má po strete s košickým kapitánom silný otras mozgu a podvrtnutú krčnú chrbticu.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) neudelí trest košickému útočníkovi Ladislavovi Nagyovi, ktorý v nedeľňajšom dueli 10. kola Tipsport Ligy proti Detve (2:3) tvrdo atakoval domáceho obrancu Martina Vyskoča. Nagy tak mohol nastúpiť za Košice na piatkový zápas proti Liptovskému Mikulášu.

Oveľa horšie skončil Martin Vyskoč. Po strete s košickým kapitánom má silný otras mozgu a podvrtnutú krčnú chrbticu. Liečiť sa bude približne dva mesiace. Disciplinárna komisia SZĽH posudzovala Nagyov zákrok do neskorého štvrtkového večera. "Mali sme k dispozícii tri záznamy z rôznych uhlov. Zaujali sme stanovisko, že Ladislav Nagy netrafil Martina Vyskoča do hlavy, ale na úrovni ramena. Nagy mal v čase nárazu ruku pri tele, hráča odhadzoval až po ňom. Martin Vyskoč si pravdepodobne narazil hlavu o vlastné plece a privodil si silný otras mozgu. Nešlo o napadnutie hlavy a krku ani o napadnutie zboku či zozadu. Dospeli sme k názoru, že Nagy sa snažil hrať puk," povedal na facebookovom profile denníka Šport šéf zväzovej disciplinárky Rastislav Jakubovič.

Vedenie Detvy adresovalo DK SZĽH aj sťažnosť na hlavných rozhodcov. Nepozdávalo sa mu, že arbitri v 7. minúte po strete Nagya s Vyskočom neprerušili hru a umožnili košickému kanonierovi otvoriť skóre zápasu. Detvania boli nespokojní aj s niektorými ďalšími verdiktmi. "Podnet sme posunuli súťažnému oddeleniu rozhodcov na posúdenie. Je v ich právomoci vyvodiť sankcie voči rozhodcom v prípade chybných verdiktov," dodal Jakubovič.