Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Doug Weight a Bill Guerin sú novými členmi americkej Siene slávy

Bill Guerin na archívnej snímke Foto: TASR/AP Photo

Weight, ktorý má na konte aj triumf v Stanleyho pohári z roku 2006 s Carolinou. Guerin sa dvakrát tešil zo zisku Stanleyho pohára a štyrikrát si zahral v Zápase hviezd.

Colorado Springs 25. júla (TASR) - Doug Weight, Bill Guerin, Peter Karmanos, Ron Mason a Cindy Curleyová sa stali novými členmi americkej hokejovej Siene slávy.

Štyridsaťdvaročný Guerin strávil v zámorskej NHL 18 sezón a pôsobil v kluboch New Jersey, Edmonton, Boston, Dallas, St. Louis, San Jose, NY Islanders a Pittsburgh. Celkovo odohral v základnej časti 1263 zápasov a zaznamenal 856 bodov. V play off pridal 133 duelov s bilanciou 39 gólov a 34 asistencií. Dvakrát sa tešil zo zisku Stanleyho pohára a štyrikrát si zahral v Zápase hviezd. Na konte má aj striebro zo ZOH 2002.

To získal i Weight, ktorý má na konte aj triumf v Stanleyho pohári z roku 2006 s Carolinou. V základnej časti NHL odohral 1238 stretnutí a nazbieral 1033 bodov, v 97 dueloch play off pridal 72 bodov. Taktiež sa štyrikrát predstavil v Zápase hviezd NHL.

Sedemdesiatročný funkcionár Karmanos je majiteľom tímov Carolina Hurricanes z NHL, Plymouth Whalers z OHL a Florida Everblades z ECHL. Tréner Ron Mason priviedol Michigan State k titul v univerzitnej súťaži NCAA.

Curleyová sa preslávila na prvých majstrovstvách sveta žien v roku 1990, keď nazbierala rekordných 23 bodov.