Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Ozimák nominoval na turnaj v Grazi 22 hokejistov: Toto sú oni

Tréner Marcel Ozimák. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Šancu dostanú hlavne hráči z Tipsport ligy, potenciálni adepti do reprezentačného A-tímu.

Bratislava 31. januára (TASR) - Tréner slovenského Olympijského tímu Marcel Ozimák nominoval 22 hráčov na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi. Šancu dostanú hlavne hráči z Tipsport ligy, potenciálni adepti do reprezentačného A-tímu.

Reprezentačnú premiéru absolvuje aj trénerský štáb na čele s hlavným kormidelníkom Marcelom Ozimákom. Jeho asistentom je klubový kolega z Popradu František Štolc a bývalý obranca Rudolf Jendek. Generálny manažér tímu je Martin Štrbák.

Súpermi Slovenska budú v termíne od 9. do 11. februára Francúzi, Nóri a Rakúšania. "Tím sme zložili prevažne z hráčov, ktorí pôsobia v našej Tipsport Lige. Zamerali sme sa na typy hokejistov, ktorí sú potenciálni adepti aj pre A-tím a chceme ich skonfrontovať s medzinárodnou úrovňou. Veríme, že trénerovi seniorskej reprezentácie Zdenovi Cígerovi môžeme dať čo najlepšie referencie a naši hráči budú dodržiavať systém, ktorý im vštepíme," vyjadril sa k nominácii Ozimák.

Na Slovákov čaká v Grazi obhajoba minuloročného titulu. "V prvom rade chceme hrať disciplinovane a podať kolektívny výkon. Čo sa našich súperov týka, až na Francúzov ich máme dostatočne zmapovaných. Rakúšania budú mať v tíme jedenásť nováčikov a Nóri zase pricestujú do Grazu v plnej sile, takže budú mať v kádri viacero hráčov s bohatými skúsenosťami z majstrovstiev sveta. Chceme sa ukázať v dobrom svetle a verím, že dosiahneme čo najlepší výsledok," citovala Ozimáka oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nominácia Olympijského tímu SR na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi (9. - 11. februára):

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fínsko), Patrik Rybár (HK Moutfield Hradec Králové/ČR)
obrancovia: Patrik Bačik (HC Slovan Bratislava), Ivan Ďatelinka (HC'05 Banská Bystrica), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Mário Grman (MSHK Žilina), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín/ČR), Mislav Rosandić (HC Slovan Bratislava), Martin Štajnoch (HK Mountfield Hradec Králové/ČR), Peter Trška (HC Kometa Brno/ČR)
útočníci: Peter Boltun (HC Košice), Dávid Gríger (HC Karlovy Vary/ČR), Michal Krištof (HK Nitra), Patrik Koyš (MHC Martin), Filip Lešťan (HV 71/Švédsko), Peter Lichanec (HK Poprad), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Andreas Štrauch (HK Poprad), Tomáš Zigo (HC'05 Banská Bystrica)

realizačný tím: Martin Štrbák (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Marcel Ozimák (tréner), Rudolf Jendek (asistent trénera), František Štolc (asistent trénera), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Ľubomír Baka, Dušan Čulka (maséri)


Program SR na EIHCH v Grazi:

Štvrtok 9. februára o 20.20 h: Slovensko – Rakúsko
Piatok 10. februára o 16.30 h: Slovensko – Francúzsko
Sobota 11. februára o 14.30 h: Slovensko – Nórsko