Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košice mečbal v Nitre nevyužili, o titule sa rozhodne v Steel aréne

Radosť hráčov Nitry po úvodnom góle v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitrania vyhrali v šiestom finálovom zápase 3:1.

Nitra 19. apríla (TASR) - O držiteľovi majstrovského titulu slovenskej hokejovej extraligy 2013/14 rozhodne až posledný siedmy duel finále. V sobotňajšom šiestom zápase totiž nitrianski hokejisti zdolali na svojom ľade HC Košice jednoznačne 3:1 a vyrovnali stav série na 3:3.

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu išli od začiatku za víťazstvom a už v 6. minúte otvoril skóre ich kapitán Jozef Stümpel. Nitrania dobre bránili, čistili priestor pred Kristanom a ich súper si tak za celý duel vypracoval len zopár gólových šancí. Naopak, domáci ich mali dostatok. V 26. minúte využili presilovku zásluhou presnej strely Mila a v 33. spečatil ich triumf individuálnou akciou a gólom Segľa. Košičania v 50. minúte už iba skorigovali zásluhou Hinďoša.

Rozhodujúci siedmy duel finále je na programe v pondelok o 17.00 h v košickej Steel aréne.


Skóre otvoril matador Stümpel

Po úvodných gólových príležitostiach na oboch stranách otvorili skóre domáci hráči, Mráz vystrelil na bránu hostí, Staňa stratil kontrolu nad pukom a skúsený Stümpel ho doťukol za bránkovú čiaru. V závere prvej tretiny mohli domáci zaznamenať "gól do šatne", no Chrenkovu príležitosť Staňa zneškodnil.

Fanúšikovia Nitry v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/ Henrich Mišovič
.

Rozhodla druhá tretina

Druhú časť stretnutia začala Nitra veľkým tlakom a v 26. minúte využila presilovku, po Lelkešovej prihrávke spoza brány prestrelil košického brankára obranca Milo. V 33. minúte domáci opäť zvýšili vedenie, Segľa vzal puk hosťom v strednom pásme a po jeho nájazde z pravej strany Staňa tretíkrát kapituloval 3:0.

Brankár Košíc Rastislav Staňa v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/ Henrich Mišovič
.

Hinďoš úspešný strelec Košíc

Tretia tretina bola v znamení snahy hostí niečo urobiť s výsledkom a v jej polovici sa im podarilo znížiť, keď po chybe v obrane Nitry skóroval Hinďoš. Potom si už Nitrania víťazstvo vziať nenechali aj keď hostia v závere odvolali brankára a po výsledku 3:1 vyrovnali stav v sérii na 3:3.

.
šiesty zápas finále play off
HK Nitra - HC Košice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly:
6. Stümpel (Mráz), 26. Milo (Lelkeš, Nádašdi), 33. Segľa - 50. Hindoš. Rozhodovali: Baluška, Jonák - Valach, Šefčík, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov
/na zápasy 3:3/

Hlasy po zápase:
Karol Kolečani, asistent trénera Nitry: "Zápas sme mali pod kontrolou. Hrali sme pred skvelým publikom, ktoré vytvorilo skvelú atmosféru a tešíme sa na siedmy zápas."



Anton Tomko, tréner Košíc: "Ten náš gól prišiel neskoro, škoda že sme nedali kontaktný, bolo by to dramatickejšie. Posledný zápas hráme v domácom prostredí, dúfam, že to využijeme."



Dušan Milo, obranca HK Nitra, autor víťazného gólu: "Dnes sme hrali dobre, dali sme do toho všetko. Nepustili sme Košičanov do šancí. Brankár Robo Kristan nás podržal."
Rastislav Staňa, brankár HC Košice: "Nevyšiel nám začiatok zápasu. Nitra si vytvorila tlak a to jej hráčov naštartovalo. V prvých dvoch tretinách boli lepší a myslím si, že dnes sme si nezaslúžili vyhrať."
Peter Bartoš, útočník HC Košice: "Posledný zápas býva najťažší. My však na ten dnešný musíme zabudnúť a sústrediť sa na posledný. V ňom berie víťaz všetko."