Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zvolen posilnil ofenzívu. Trenčín získal dvoch hráčov zo Skalice

Na snímke hokejisti Zvolena, ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Do Dukly sa vracia odchovanec Dominik Briestenský a spolu s ním prichádza do Trenčína aj talentovaný skalický útočník Marián Studenič.

Trenčín 15. februára (TASR) - Slovenský hokejový tipsportligista Dukla Trenčín získal v posledný prestupový deň zo Skalice duo hráčov. Ako informoval oficiálny web Trenčína, do Dukly sa vracia útočník Dominik Briestenský.

Ten je odchovancom klubu, na jeseň pôsobil v projekte Orange 20 a potom štartoval na MS juniorov. Po nich dostal šancu v Skalici v najvyššej súťaži. Spolu má na konte 27 duelov v Tipsport lige (1+1). Po návrate bude k dispozícii juniorskému aj seniorskému trenčianskemu tímu.

Spolu s ním prichádza do Trenčína aj talentovaný skalický útočník Marián Studenič, ktorý v tejto sezóne odohral v Tipsport lige za Skalicu 37 zápasov s bilanciou 8+9. Ten bude najprv k dispozícii v projekte reprezentácie do 18 rokov, po jeho skončení bude môcť nastupovať za juniorský aj seniorský tím Dukly.

"Nakoľko sa podarilo angažovať do útoku Jozefa Stümpela a spomínaných dvoch mladíkov, vedenie klubu sa rozhodlo ponechať útočníka Patrika Koyša v Poprade, keďže aj sám hokejista si to želal. Spolu s ním bude pod Tatrami pôsobiť aj obranca Tomáš Pařízek, ktorý nastúpil v drese Dukly na osem stretnutí, ale momentálne nemal miesto v prvých štyroch obranných formáciách tímu," informoval v pondelok web Dukly.

Zvolen získal Čecha Brendla, Ďalogu a Cibuľu

Slovenský hokejový tipsportligista HKM Zvolen získal českého útočníka Pavla Brendla, ďalšieho ofenzívneho hráča Martina Ďalogu aj brankára Igora Cibuľu. Informoval o tom na oficiálnom webe.

Brendl, doteraz najproduktívnejší hráč Skalice, dohrá prebiehajúcu sezónu v drese mužstva spod Pustého hradu. Skúsený 34-ročný odchovanec olomouckého hokeja strelil z rovnej stovky presných zásahov, ktoré má teraz na konte skalický tím, devätnásť gólov a pripojil k nim desať asistencií. V roku 1999 ho draftoval v 1. kole zo štvrtého miesta tím NHL New York Rangers. Niekdajší reprezentant Česka hral v zámorí za Philadelphiu, Carolinu a Phoenix, pôsobil tiež v nižších súťažiach. V Európe hral KHL v drese Nižnekamsku, na starom kontinente však pôsobil aj v ďalších hokejovo vyspelých krajinách. Českú extraligu si vyskúšal ako hráč Třinca, Pardubíc a Brna.

Popri Brendlovi prichádza do HKM aj ďalší útočník, po smutnom konci Skalice sa pod Pustý hrad vracia Martin Ďaloga. Zvolen bude mať už v závere základnej časti k dispozícii trojicu brankárov. K Barošovi a Petríkovi pribudol Igor Cibuľa. Odchovanec HKM opustil materský klub pred sezónou 2014/2015, keď zamieril pod Zobor. Z Nitry v priebehu vlaňajšej sezóny prestúpil tento 24-ročný brankár do Žiliny, kde pôsobil aj v aktuálnej sezóne. V drese "vlkov" nastúpil v šiestich dueloch, v doterajšom priebehu Tipsport ligy odchytal 288 minút.