Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejová univerziáda zostáva zatiaľ v Granade

Ilustračné foto Foto: TASR/Rastislav Borsík

Na všetky športy majú v španielskom meste novovybudované plochy.

Štrbské Pleso 29. septembra (TASR) - Slovensko je krajinou, ktorá sa v zahraničí spája predovšetkým s prívlastkom hokejová. Predstavitelia Organizačného výboru a Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) dostali neoficiálnu ponuku usporiadať v rámci 27. svetovej zimnej univerziády (SZU) i hokejový turnaj.

"Dostali sme ponuku organizovať hokej vo veľmi krátkom čase. Oslovili sme mestá Spišskú Novú Ves, Liptovský Mikuláš a Brezno a rokovali sme aj so Slovenským zväzom ľadového hokeja - SZĽH - o možnom usporiadaní. Boli na to pripravení a myslím si, že by to bola dobrá propagácia hokeja. Všetkými desiatimi by sme to zobrali i vo veľmi krátkom čase, všetci by urobili pre to maximum. Zatiaľ to FISU necháva s problémami v Granade, pretože tam majú novovybudované plochy. Uvažovali sme o tom, je to však neoficiálne, no na Slovensku by to bolo pre ľudí veľmi atraktívne," uviedol pre TASR prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) Július Dubovský.

K štyrom disciplínam, k skokom na lyžiach, severskej kombinácii, behu na lyžiach a biatlonu, by teoreticky mohol pribudnúť hokejový turnaj, ktorý by sa s najväčšou pravdepodobnosťou tešil vysokej diváckej účasti. Pri rokovaniach s predstaviteľmi SZĽH sa spomínal i štadión v Poprade, na ktorom sa však hrá najvyššia slovenská hokejová súťaž. "Bolo by to komplikované. Preto sme sa rozhodli osloviť iné haly. V Liptovskom Mikuláši je nová plocha, čiže tam sme rokovali s primátorom i Jergušom Bačom. Bol účastníkom univerziády a viedol aj tímy a hľadali sme riešenie ako by sme to usporiadali. Všetko však otázkou neoficiálnych rokovaní, oficiálne rokovania vôbec neprišli," ozrejmil Dubovský.