Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

HC Košice angažovali obrancov Vašíčka a Matejku, Nagy dostal ponuku

Ladislav Nagy, archívne foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Košický tím povedie aj v novej sezóne trénerská dvojica Rostislav Čada - Marcel Šimurda, ktorá odštartuje letnú prípravu v pondelok 9. mája.

Košice 4. mája (TASR) - Vedenie HC Košice zverejnilo mená prvých dvoch posíl pred sezónou 2016/2017. Obranné rady tretieho tímu uplynulej sezóny vystužia 35-ročný český obranca Jiří Vašíček a 26-ročný slovenský zadák Lukáš Matejka. Vedenie klubu má záujem aj o angažovanie útočníka Ladislava Nagya, ktorému už predostrelo ponuku.

Skúsený český obranca Jiří Vašíček odohral viac než 500 zápasov v najvyššej českej súťaži, ktorú v roku 2008 vyhral ako hráč Slavie Praha. V sezóne 2014/2015 sa stal víťazom tzv. Radegast indexu českej extraligy ako hráč, ktorý v zápasoch ukázal najväčšiu obetavosť a dôraz. Lukáš Matejka je odchovancom martinského hokeja a práve v drese MHC strávil prevažnú časť doterajšej kariéry. Zahraničný angažmán si vyskúšal v kazašskom tíme Irtyš Pavlodar. "V tomto období sme podpísali základnú kostru mužstva, ktorá sa bude ešte do júla postupne dopĺňať. Otvorená je brankárska otázka. V rokovaní sú Jirko Bicek a Adam Lapšanský. Boli by sme radi, keby sa nám podarilo angažovať Ladislava Nagya, ktorý už od nás dostal ponuku," uviedol pre klubovú stránku HC Košice generálny manažér klubu Juraj Bakoš.

V košickom klube pokračujú aj Radek Deyl, Ivan Jankovič, Eduard Šedivý, Marek Bartánus, Peter Bartoš, Gabriel Spilar, Tibor Varga, Peter Boltun a Dávid Šoltés. Košický tím povedie aj v novej sezóne trénerská dvojica Rostislav Čada - Marcel Šimurda, ktorá odštartuje letnú prípravu v pondelok 9. mája.