Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hovorka zamieril z Vladivostoku do Pardubíc

Na archívnej snímke Marek Hovorka. Foto: TASR Martin Baumann

Hovorka odohral v KHL za Vladivostok 21 zápasov, v ktorých získal tri kanadské body za asistencie. S novým zamestnávateľom podpísal zmluvu do konca sezóny 2018/19 s opciou na ďalšiu.

Pardubice 19. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Marek Hovorka sa stal novým hráčom českého extraligistu HC Dynamo Pardubice. Dvojnásobný účastník MS nedávno ukončil pôsobenie v klube KHL Admiral Vladivostok, za ktorý odohral 21 zápasov.

"Marek ukončil pôsobenie v Admirale Vladivostok a som rád, že ho môžeme privítať v našej organizácii. Získali sme rýchleho útočníka so streleckým potenciálom. Keď sa na trhu objavilo toto meno, neváhali sme ho k nám priviesť," uviedol generálny manažér Dušan Salfický pre klubovú stránku.

Hovorka odohral v KHL za Vladivostok 21 zápasov, v ktorých získal 3 kanadské body za asistencie. S novým zamestnávateľom podpísal zmluvu do konca sezóny 2018/19 s opciou na ďalšiu. "Vedenie Dynama už dlhšiu dobu komunikovalo s mojím agentom o prípadnej spolupráci. Skončil som v Rusku a potom sa to počas desiatich dní 'upieklo.' V Pardubiciach sa mi vždy hralo dobre, novému tímu chcem pomôcť najmä strelecky," uviedol Hovorka, ktorý už v českej extralige nastupoval aj v dresoch BK Mladá Boleslav, Kladna, Sparty Praha, Karlových Varov, Chomutova a Vítkovíc. Celkovo v nej doteraz odohral 250 zápasov, v ktorých získal 110 bodov.