Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hudáček najlepším brankárom i najužitočnejším hráčom švédskej ligy

brankár Július Hudáček Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský reprezentant si získal srdcia fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj šoumenskými výstupmi po každom víťaznom dueli.

Štokholm 28. apríla (TASR) - Slovenský brankár Július Hudáček bol ústrednou postavou pondelňajšieho udeľovania ocenení vo švédskej hokejovej lige. Brankár Örebra sa stal podľa hlasovania odborníkov najužitočnejším hráčom i najlepším brankárom uplynulej sezóny SHL.

"Je to pre mňa veľká česť a chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi celý rok pomáhali," citoval oficiálny portál ligy slová 26-ročného odchovanca Spišskej Novej Vsi, ktorý figuruje aj v kádri Slovenska pre blížiaci sa svetový šampionát v Prahe a Ostrave.

Hudáček získal v ankete dvanástich trénerov, dvanástich kapitánov tímov najvyššej súťaže a 24 odborníkov vrátane novinárov spolu 211 bodov. V súboji o ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča súťaže tak o trinásť bodov predstihol svojho klubového spoluhráča Dereka Ryana.

Okrem toho si odniesol aj cenu pre najlepšieho brankára SHL a strážcu svätyne s najlepšími štatistikami. V 45 dueloch mal percentuálnu úspešnosť zákrokov 92,99 a priemer 1,91 inkasovaného gólu na zápas, dosiahol aj najviac víťazstiev spomedzi všetkých brankárov. Výrazne sa tak podieľal na tom, že Örebro premiérovo postúpilo do vyraďovačky, v play off potom skončilo vo štvrťfinále. "Získal som teraz dve prestížne ocenenia a to na mňa vytvorí správny tlak aj v nasledujúcej sezóne," dodal Hudáček.

Slovenský reprezentant si získal srdcia fanúšikov nielen svojimi výkonmi, ale aj šoumenskými výstupmi po každom víťaznom dueli. "Pozdvihol hru Örebra, stal sa lídrom brankárskych štatistík a okrem toho je aj šoumenom, ktorý okolo seba šíri radosť. Iba málokedy sa mu zápas nevydaril," zdôvodnili odborníci svoj výber pri udeľovaní ocenení.

Najlepším obrancom uplynulej sezóny SHL sa stal Cory Murphy z majstrovského Växjö Lakers, útočníkom Derek Ryan z Örebro Hockey, koučom Hans Wallson z tímu neúspešného finalistu Skelleftea AIK a nováčikom Marcus Sörensen z Djurgaardenu.