Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Šatan sa vrátil do Slovana, v klube dohrá prebiehajúcu sezónu

Slovenský hokejista kvôli zraneniu netrénoval štyri mesiace. Foto: TASR/Michal Svítok

Šatan naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom proti HC Lev Praha. Po zákroku Cháru musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Miroslav Šatan dohrá prebiehajúcu sezónu v Slovane Bratislava. Reprezentačný útočník by mal s vedením klubu podpísať zmluvu ešte počas tohto víkendu a vzápätí ju poslať na registráciu do centrálnej hráčskej matriky KHL v Moskve.

Pre hcslovan.sk to potvrdil generálny manažér Maroš Krajči: "S Mirom sme sa dohodli na všetkom podstatnom. Do Bratislavy priletí v najbližšom možnom termíne tak, aby trénerovi Čadovi mohol byť k dispozícii čo najskôr počas nadchádzajúcej domácej decembrovej série." Ako ďalej informuje oficiálna klubová stránka, Šatan sa podľa vlastných slov cíti veľmi dobre a je schopný takmer okamžite naskočiť do náročného zápasového kolotoča KHL.

Tridsaťdeväťročný krídelník naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom v sobotu 3. novembra 2012 v pražskej Tipsport Aréne proti HC Lev Praha. Po zákroku reprezentačného kolegu Zdena Cháru v 10. minúte druhej tretiny musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas.

Šatan sa tak vrátil do známeho prostredia. V uplynulých dvoch ročník nosil na "belasom" drese kapitánske C-čko, pričom sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu ako najproduktívnejší hráč play off slovenskej extraligy.

Pre Slovan je to vítaná posila, keďže na poslednom tripe na súperových klziskách prišiel o trojicu kľúčových útočníkov Michala Vondrku, Juraja Mikúša a Romana Kukumberga.

Šatanovi ešte pred jeho odchodom na dovolenku do zámoria ponúkol Slovan nový kontrakt. Klub vlaňajšieho nováčika KHL deklaroval rovnaké podmienky, aké mala jeho hviezda v premiérovej sezóne nadnárodnej súťaže s centrom v Rusku. Šatan sa mal vyjadriť do 20. júna, neskôr sa táto lehota predĺžila do 25. júla. Generálny manažér Slovana Maroš Krajči napokon informoval, že si klub bude za neho hľadať inú alternatívu, aj preto, že Slovan ho potreboval čím skôr dostať do tréningového procesu, ktorý samotný hokejista nevedel v najbližších dňoch garantovať.

V uplynulej sezóne odohral Šatan za Slovan až do novembrového zranenia 21 zápasov a na svoje konto si pripísal 12 bodov (7+5). Až do konca základnej časti a aj v štyroch zápasoch play off chýbal. Do tréningového procesu dosť nečakane naskočil až pred majstrovstvami sveta, na ktorých aj reprezentoval.

Tridsaťdeväťročný Miroslav Šatan je 11-násobným účastníkom turnajov A-kategórie MS a držiteľom všetkých štyroch medailí. Absolvoval aj všetky štyri hlavné olympijské turnaje v samostatnej ére krajiny. V roku 2009 sa v NHL tešil v drese Pittsburghu zo zisku Stanleyho pohára.