Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice a Bratislava zažili kontroly spojené s organizáciou MS 2019

Slovenskí fanúšikovia. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Od utorka zasa čaká na Organizačný výbor MS 2019 stretnutie s predstaviteľmi IIHF v Zürichu. Na ňom budú obhajovať slovenský projekt.

Bratislava 27. februára (TASR) – Vo štvrtok a piatok prebehli v potenciálnych dejiskách hokejových majstrovstiev sveta v roku 2019 Košiciach a Bratislave kontrolné dni. Traja členovia komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) pre organizovanie podujatí – Peter Forsberg, Jan Černý, Jelena Abubakirová - a zástupkyňa spoločnosti Infront Luciana Krameri podrobne mapovali podmienky v arénach, ale aj hoteloch.

"Boli to náročné dva dni, ale prebehli veľmi rýchlo. Videli sme Steel arénu i košické hotely a to isté aj v Bratislave. Kontrolná komisia mala niekoľko pripomienok k maličkostiam, ktoré pretrvali z roku 2011, ale dá sa povedať, že nemali žiadne veľké námietky," povedal pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) projektový manažér MS 2019 Miroslav Valíček.

Od utorka zasa čaká na Organizačný výbor MS 2019 stretnutie s predstaviteľmi IIHF v Zürichu. Na ňom budú obhajovať slovenský projekt. "Síce nie je stopercentne isté, že MS 2019 budeme hostiť, lebo k tomu treba ešte zvolenie kongresom v máji, ale pred IIHF budeme prezentovať podrobný program majstrovstiev od prvého do posledného dňa do hĺbky všetkých detailov," pridal Valíček. Košice aj Bratislava majú veľké plus v tom, že obe haly majú tréningové arény v blízkosti šatní.

Po tom, ako Švajčiarska hokejová federácia začiatkom januára oznámila stiahnutie kandidatúry na usporiadanie MS 2019, zostalo v hre už len Slovensko. Oficiálne potvrdenie, že Bratislava a Košice opäť zažijú atmosféru svetového šampionátu, oznámi IIHF v máji na kongrese v Prahe.

Pod Tatrami sa v ére samostatnosti uskutočnil svetový šampionát doposiaľ jediný raz. V roku 2011 hostili hokejovú elitu Bratislava a Košice. Hlavné mesto SR zažilo atmosféru MS aj v rokoch 1959 a 1992, keď podujatie v rámci Československa spoluorganizovalo spoločne s Prahou.