Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Lintner predstavil tím a stratégiu, prezidentský kandidát známy po MS

Brífing po pracovnom stretnutí tímu Richarda Lintnera so zástupcami hokejovej extraligy a HC Slovana Bratislava v Košiciach 16. apríla 2015. Na snímke zľava Peter Bondra,Richard Lintner a Miroslav Šatan. Foto: TASR/František Iván

V jeho tíme figurujú Peter Bondra, Miroslav Šatan, Oto Haščák, Rastislav Pavlikovský, Ján Filc, Andrej Miklánek, Ján Gajdošík, Peter Žifčák, Rastislav Železník a Vladimír Jacko.

Košice 16. apríla (TASR) - Členom troch extraligových klubov predstavil tím Richarda Lintnera vo štvrtok novú hokejovú stratégiu. Stretnutia sa zúčastnili predstavitelia Nitry, Martina a Skalice. Predmetom diskusie boli témy ako slovenská hokejová extraliga, reprezentácia, podpora mládeže, riešili sa otázky ohľadne financovania a marketingu slovenského hokeja.

"V prvom rade musíme predstaviť náš plán ľuďom, ktorých sa to týka. Niekedy po MS ho predstavíme i verejnosti a zverejníme i meno kandidáta na prezidenta SZĽH. Dnes sme predstaviteľom extraligy predstavili konkrétne plány a stratégiu slovenského hokeja v jednotlivých oblastiach. Toto úvodné stretnutie je zároveň aj výzvou na vzájomnú spoluprácu. Otvorili sme diskusiu a chceme o tomto našom programe viesť dialóg," uviedol Lintner, ktorý prezentáciu nazval "Deň 1". Zároveň dodal, že budú prebiehať ďalšie stretnutia s extraligovými klubmi.

Konkrétne návrhy pomoci, či riešenia ani jeden z členov prezradiť nechcel. "Máme zadefinovaných päť oblastí, v rámci ktorých ponúkame konkrétne riešenia, ktoré majú pozdvihnúť úroveň slovenského hokeja. Sme presvedčení, že je nevyhnutná v prvom rade vzájomná spolupráca všetkých dotknutých subjektov, ale aj jednotlivcov, ktorým záleží na slovenskom hokeji," povedal jeden z majstrov sveta zo švédskeho Göteborgu Peter Bondra.

Na slovo bol skúpy aj Daniel Babka (zástupca klubov), ktorý pracuje pri martinskej mládeži. So svojimi kolegami chceli nabrať predovšetkým informácie pred júnovými voľbami prezidenta SZĽH. "Dá sa povedať, že informácie, ktoré sme dostali sú postačujúce na to, aby sme vedeli, čo tento projekt sleduje, a ktorým oblastiam sa chce venovať. Prioritou stretnutia bol zber informácií," prezradil Babka.

Lintner na záver predstavil médiám aj svoj tím. Spoločne s ním v ňom figurujú Peter Bondra, Miroslav Šatan, Oto Haščák, Rastislav Pavlikovský, Ján Filc, Andrej Miklánek, Ján Gajdošík, Peter Žifčák, Rastislav Železník a Vladimír Jacko. "Blížia sa voľby a je veľmi pravdepodobné, že z daných členov zíde jeden kandidát. Verím, že diskusiou so zvyšnými členmi sa posunie slovenský hokej smerom nahor," konštatoval Miroslav Šatan.

Šatan na otázku, či by sa mal Slovan Bratislava vrátiť do slovenskej extraligy odpovedal: "Určite preferujem túto možnosť pred rakúskou a českou ligou. Myslím si, že Slovan by zatraktívnil českú ligu, ale pre náš slovenský hokej by z jeho príchodu profitovala extraliga. Zvýšila by sa návštevnosť vo všetkých mestách, kam Slovan príde. Bol by to pozitívny prínos, no samozrejme, že bratislavský Slovan je autonómny tím a budeme si musieť počkať ako sa rozhodne a kde skončí."